Commanditaire vennootschap energie vergelijken

Als eigenaar van een commanditaire vennootschap is het altijd erg belangrijk om je bewust te zijn van de financiële gang van zaken binnen je bedrijf. Minstens even belangrijk is het dan ook om te besparen op posten waar er eenvoudig (veel) geld op kan worden bespaard. Je hoeft het op dit vlak ook absoluut niet ver te zoeken. Eén van de meest voor de hand liggende, vaste kosten is natuurlijk energie. Het realiseren van een lager energieverbruik is vaak een heuse uitdaging en veelal helemaal niet mogelijk, maar dat geldt niet voor de kostprijs die je moet betalen. Door het uitvoeren van een eenvoudige vergelijking is het dan ook niet zelden zomaar mogelijk om een besparing tot wel 20 procent of meer op de huidige energiefactuur van je commanditaire vennootschap te verwezenlijken. Klinkt dat voor jou ook best interessant? Lees dan snel verder en ontdek hoe ook jij dit voor elkaar kan krijgen!

Eén van de grootste vaste kosten in een bedrijf

Wanneer we de vaste kosten van een bedrijf zoals een commanditaire vennootschap onder de loep gaan nemen is het niet zo verrassend dat de energieprijs tot één van de grootste kosten toebehoort. Dat is vervelend, maar niet onoverkomelijk. Besparen op het energieverbruik is veelal uitsluitend mogelijk wanneer er aanzienlijk wordt ingeboet op vlak van comfort of productiecapaciteit of op het ogenblik dat er niet onaanzienlijke investeringen gebeuren in bijvoorbeeld een verbetering van de isolatiewaarde van het bedrijfspand. Gelukkig betekent dit niet dat je vrede moet nemen met de hoge energiefactuur van je commanditaire vennootschap. Commanditaire vennootschap energie vergelijken zorgt er namelijk voor dat je meteen kan overstappen naar een veel voordeligere energieleverancier waardoor je in één klap behoorlijk wat geld kan besparen.

Hoeveel besparen met een energie vergelijking?

Hoeveel je precies kan besparen op je energiefactuur door commanditaire vennootschap energie vergelijken is een beetje afhankelijk van de situatie evenals hoelang het bijvoorbeeld is geleden dat er nog eens een blik werd geworpen op het actuele aanbod aan energiepakketten op de markt. Gemiddeld zou het mogelijk zijn om relatief eenvoudig een besparing op de energiefactuur te realiseren die kan oplopen tot zomaar even 20 procent. Dit betekent dat je één vijfde op je factuur voor het energieverbruik kan voorkomen! In het beste geval is het zelfs mogelijk om een nog grotere besparing te realiseren.

Hoe commanditaire vennootschap energie vergelijken?

Het vergelijken van de verschillende mogelijkheden op vlak van energie voor jouw commanditaire vennootschap kan op diverse manieren. Voor welke van deze beide opties je op het einde van de rit zal kiezen is grotendeels gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeur. De twee mogelijkheden zijn in ieder geval:

 

  1. Het uitvoeren van een automatische vergelijking met een online vergelijkingstool;
  2. Het manueel aanvragen van offertes bij verschillende energieleveranciers;

 

Commanditaire vennootschap energie vergelijken door gebruik te maken van een online vergelijkingstool werkt natuurlijk razend snel, maar toch kan het interessanter zijn om gewoon manueel offertes aan te vragen bij verschillende energieleveranciers. Waarom? Omdat je op deze manier gelijk een voorselectie kan maken en je daadwerkelijk ook veel meer te weten komt over bijvoorbeeld de achtergrond van de energieleverancier. Hoeveel investeert hij of zij bijvoorbeeld in groene energie? In ieder geval, voor welke beide vormen van commanditaire vennootschap energie vergelijken je uiteindelijk ook mag kiezen, het finale doel blijft altijd om een aantrekkelijke besparing te realiseren op je energiefactuur.

Waar rekening mee houden bij commanditaire vennootschap energie vergelijken?

Tijdens het uitvoeren van een vergelijking zijn er heel wat aspecten waar je graag rekening mee zal willen houden. Zoals reeds aangegeven is het belangrijkste doel van commanditaire vennootschap energie vergelijken altijd om de kostprijs van de energiefactuur zoveel als mogelijk is te drukken. Het is echter van belang om je niet zomaar blind te starten op de kostprijs voor het energieverbruik op zich. Waar veel mensen onvoldoende aandacht aan besteden is namelijk het feit dat er ook bepaalde taksen in rekening worden gebracht op de energiefactuur. Deze taksen zijn doorgaans een stuk lager dan de kostprijs voor energie, maar kunnen ook gecompenseerd worden. Het is namelijk perfect mogelijk dat de ene energieleverancier hoge energieprijzen combineert met lage taksen terwijl de andere partij net het omgekeerde doet. Hier moet je dan ook absoluut altijd voor aandachtig zijn.

Alle voordelen van commanditaire vennootschap energie vergelijken

Bovenstaande maakt duidelijk dat commanditaire vennootschap energie vergelijken steeds iets is waar je over moet nadenken. Wanneer je dat doet en je een vergelijking op correcte en objectieve wijze hebt uitgevoerd zal je echter kunnen vaststellen dat je geconfronteerd wordt met niet één voordeel, maar wel een complete reeks aan voordelen. Welke dit zijn wordt duidelijk gemaakt door middel van het onderstaande overzicht:

 

  • De besparing die je kan realiseren op je energiefactuur kan meteen worden aangevat;
  • Je geniet niet één keer van de besparing, maar wel elk jaar opnieuw;
  • Je kan meteen ook overstappen naar een duurzamere energieleverancier;
  • Je kan er voor kiezen om een nieuw energiecontract af te sluiten met een kortere looptijd waardoor overstappen in de toekomst kinderspel wordt;

Wat bij het overstappen naar een andere energieleverancier?

Heb je een interessant aanbod ontvangen van een andere energieleverancier voor jouw commanditaire vennootschap? In dat geval zal je graag meteen willen overstappen. Kijk in dit geval wel nog even naar de mogelijks resterende looptijd van je huidige energiecontract. Zeg je op vooraleer de looptijd ten einde is gekomen? Dan is het zomaar mogelijk dat je moet vrezen voor een stevige opzegvergoeding. De kans is groot dat deze opzegvergoeding het financiële voordeel die het overstappen met zich meebrengt teniet doet. Dit is dan ook zeker en vast een (extra) punt om rekening mee te houden wanneer je met jouw commanditaire vennootschap wenst over te stappen naar een andere energieleverancier.

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …