Energie aanbiedingen prijzen

De prognose voor de nieuwe energieprijzen die op 1 januari 2018 zullen worden aangekondigd ziet er niet goed uit. De prijzen zullen stijgen en dit heeft vooral te maken met de overheid die de belastingen aan het verhogen is. Deze verhoging zal zich ook in de toekomst doorzetten, wat betekent dat je kunt verwachten dat de prijzen voor energie elk jaar zullen stijgen. Andere factoren, zoals vraag en aanbod, de beslissingen van de energieleverancier en de prijs die de netwerkbeheerder vraagt hebben hier ook invloed op. Een gemiddeld huishouden met een energieverbruik van 3500 kWh aan stroom en 1500 m3 aan gas, zal volgens de prognoses echter alleen al aan belastingen in het jaar 2018 €70 meer betalen op de jaarlijkse rekening.

 

Energie aanbiedingen

In totaal zal de jaarlijkse energierekening van een huishouden met bovenstaand verbruik vermoedelijk stijgen met €110. De leveranciers zelf hebben namelijk ook besloten de prijzen te verhogen. Huishoudens met een energiecontract met variabele tarieven worden hier direct door beïnvloed. Dit is dus een goed moment om te kijken wat andere energieleveranciers kunnen bieden en eventueel te veranderen van leverancier om geld te besparen. Verwacht wordt dat veel Nederlandse huishoudens deze stap zullen ondernemen en de meeste energieleveranciers bieden daarom interessante kortingen aan om klanten te trekken. In de volgende tabel vind je een aantal voorbeelden van aanbiedingen van de grootste Nederlandse energieleveranciers, als aangeboden in december 2017.

 

Energieleverancier Energie aanbieding december 2017 Voorwaarden
Essent €150 korting Bij een contract van 1 jaar
Nuon €250 korting Bij een contract van 1 jaar
Eneco €175 korting Bij een contract van 1 jaar
E.on €250 korting Bij een contract van 1 jaar
Engie €150 korting Bij windenergie
Nederlandse Energie Maatschappij €160 korting Bij een contract van 3 jaar

 

Vergelijk energiemaatschappijen

Het beste wat je kunt doen om het grootste voordeel te krijgen is even goed de tijd te nemen en energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Dit is tijdrovend, maar zeker de moeite waard. Als je ervan uit gaat dat voor een gemiddeld huishouden de jaarlijkse prijs voor energie met €110 omhoog zou kunnen gaan, dan is een interessante korting zeker gewenst. Het is wel verstandig goed naar de voorwaarden te kijken, want in sommige gevallen moet je jezelf verplichten tot een contract van een langere tijd. Alleen door voor jezelf een goede vergelijking te maken die overeenkomt met je jaarlijkse verbruik kun je de beste aanbieding vinden voor jouw specifieke situatie. Houd er ook rekening mee dat hier 6 van de grote energieleveranciers worden genoemd. De kleinere- en de groene leveranciers doen ook mee en deze zijn zeker te overwegen.

 

Variabele leveringstarieven en de prognose

Elk half jaar op 1 januari en 1 juli worden de nieuwe variabele leveringstarieven bekendgemaakt door de energieleveranciers. Dat betekent dat de maandprijs voor klanten met een energiecontract met variabele tarieven zal veranderen. Een andere verandering die je kunt overwegen als je een nieuw energiecontract afsluit is om over te stappen naar een contract met een vast tarief. Dat betekent dat je je maandelijkse lasten voor een bepaalde periode vastzet in overleg met de energieleverancier. Het voordeel hiervan is dat je elke maand precies weet wat je uitgaven zullen zijn. Het nadeel van deze contracten was voorheen altijd dat je dan geen gebruik kon maken van eventuele dalingen in het energietarief, maar de prognose op dit moment is dat de prijzen de komende jaren alleen maar zullen stijgen. Hierdoor wordt een vast contract ineens veel aantrekkelijker.

 

Andere manieren om je energieprijzen onder controle te houden

Door de belastingen op de nieuwe energieprijzen van 1 januari 2018 te verhogen wil de overheid dat je eens kritisch gaat kijken naar je eigen energieverbruik. En dit is nooit een slecht idee, omdat je hiermee je eigen uitgaven, maar ook het milieu verbetert. Hier vind je enkele tips.

  • Zet je verwarming lager: door je verwarming 1 graad lager te zetten kun je per jaar €60 besparen op je energierekening.
  • Zoek plekken waar je warmte verliest: als je bijvoorbeeld kieren in je kozijnen hebt, kun je hier tochtstrips plaatsen. Ook kun je een warmte reflecterende folie plaatsen achter je radiatoren.
  • Isolatiemaatregelen: de overheid heeft subsidies ter beschikking gesteld voor iedereen die een energiebesparende maatregel neemt. Overweeg dus hr++ glas te plaatsen of je muren, dak en/of vloer te laten isoleren.
  • Energiebesparende apparaten: als laatste kun je je apparaten vervangen of uitbreiden met exemplaren die minder energie gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe cv-ketel, zonnepanelen, een douche warmteterugwinning, een warmtepomp of een zonneboiler. Ook hierbij kom je in aanmerking voor een subsidie.

 

Vergelijk offertes

Wil je nu beginnen met vergelijken? Vul dan je gegevens in in onze vergelijkingstool, zodat je een duidelijk overzicht krijgt van wat je van de verschillende leveranciers kunt verwachten. Je hoeft voor deze service niets te betalen en het is ook volledig vrijblijvend. Het ergste wat je kunt constateren is dat je eigen energieleverancier de beste deal aanbiedt, dus je hebt niets te verliezen.

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …