Energie vergelijken Consumentenbond

De Consumentenbond is een vereniging die de consument vooropstelt en die opkomt voor de belangen van de consument. Dat betekent dat ze lobbyen voor goede regels en wetten, dat ze deelnemen aan vergaderingen met vakverenigingen en dat ze dit alles doen om betere algemene voorwaarden te realiseren voor de consument. Ook vergelijken ze artikelen met elkaar en de resultaten worden gepubliceerd in de Consumentengids. Bij de Consumentenbond kun je ook terecht om de aanbiedingen en contracten van verschillende energieleveranciers te vergelijken. Hiervoor zijn ze zelfs de populairste website in Nederland met meer dan een half miljoen klanten die tevreden zijn overgestapt.

Voordelen van vergelijken bij de Consumentenbond

Door de vergelijkingswebsite van de Consumentenbond te gebruiken weet je dus zeker dat je dit doet bij een instantie die jouw belangen behartigd. Er zal geen sprake zijn van overeenkomsten met energieleveranciers op de achtergrond en de informatie die je krijgt is volledig eerlijk en betrouwbaar. De Consumentenbond is onafhankelijk en alleen geïnteresseerd om jou exacte informatie te geven. Er zijn echter ook andere redenen waarom de vergelijkingssite van de Consumentenbond zo interessant is.

  • Informatie: op de website kun je een boel interessante informatie vinden die je kan helpen bij het maken van een beslissing wat betreft je nieuwe energieleverancier. Uiteraard hebben ze een test gedaan waarin de beste energieleveranciers naar voren komen. Deze zijn vergeleken op prijs en duurzaamheid en hebben naar aanleiding van de resultaten een testoordeel meegekregen. Verder is er allerlei andere informatie te vinden over bijvoorbeeld de manier waarop de prijzen van de energieleveranciers worden berekend of over de kwaliteit van de stroom in Nederland.
  • Advies: je kunt bij de Consumentenbond ook terecht voor advies wat betreft je nieuwe energieleverancier. Hierin leggen ze onder andere uit hoe dit in zijn werk gaat, waar je op moet letten en hoe je beslist welk contract je wilt afsluiten.
  • Eerlijk: bij de Consumentenbond word je gepresenteerd met feiten en deze feiten kun je gebruiken om je voor te bereiden op het vergelijken. Je zal weinig subjectieve informatie vinden en de Consumentenbond geeft je de mogelijkheid volledig zelf te bepalen hoe je deze informatie gebruikt. De informatie die je krijgt is samengesteld met jou in gedachten en zal je dus ook eerlijk vertellen hoe het ervoor staat.

 

Wanneer kun je gaan vergelijken?

Als jij de website van de Consumentenbond wilt gaan gebruiken om energieprijzen met elkaar te vergelijken, dan is het wel belangrijk dat je de juiste tijd hiervoor uitkiest. Heb je en contract dat nog niet afloopt, dan heeft vergelijken op dit moment weinig nut. De energieprijzen veranderen elk half jaar, dus de kans is groot dat wanneer het wel tijd is deze anders zijn. Heb jij echter een contract voor een onbepaalde tijd, of is de einddatum in zicht, dan is het tijd om je hiermee bezig te gaan houden. Aangeraden wordt om dit 6 tot 8 weken voor de einddatum te doen, zodat je de contracten naadloos in elkaar over kunt laten lopen. Is deze tijd aangebroken voor jou, dan is het essentieel je goed voor te bereiden.

 

De voorbereiding

Wil je jezelf zo goed mogelijk voorbereiden, dan is het belangrijk dat je goed bent ingelicht, dat je alle informatie bij de hand hebt en dat je je eisen duidelijk hebt vastgesteld.

  • Informatie inwinnen: breng jezelf op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de energieprijzen. Lees daarom de informatie die de Consumentenbond geeft goed door en bekijk ook de voorspellingen voor de energieprijzen het volgende half jaar. Deze informatie kan bepalen welk soort contract je wilt afsluiten of welke leveranciers je interessant vindt.
  • Bepaal je wensen: vervolgens ga je kijken wat je wensen zijn. Wil je een contract met een vast tarief of een variabel tarief? Ben je geïnteresseerd in groene stroom of is grijze stroom ook goed voor jou?
  • Verzamel je gegevens: zoek nu je huidige energiecontract op en ook je meest recente jaarrekening. Alleen door exacte informatie te geven zullen de resultaten die worden gegenereerd zo accuraat mogelijk zijn.

 

Begin met vergelijken

Nu ben je klaar om te beginnen met vergelijken. En aangezien de website van de Consumentenbond de meest populaire site is in Nederland kun je dit prima bij hen doen. Het invullen van je gegevens zal snel gaan, want je hebt alles bij de hand en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je zal snel een overzicht krijgen met zoekresultaten.

 

Vergeet de voorwaarden niet

Het is makkelijk om direct te kiezen voor de aanbieding die voor jou het voordeligste is, maar dit is niet altijd de beste deal. Controleer daarom goed de voorwaarden voordat je overgaat tot aankoop. Soms ben je bijvoorbeeld verplicht om een contract van minimum 3 jaar af te sluiten als je van een bepaalde aanbieding gebruik wilt maken. Wees je hier ten zeerste bewust van en neem de voorwaarden mee in je overweging.

 

Vergelijk offertes

Gebruik hier onze onafhankelijke vergelijkingstool zodat je snel een overzicht krijgt van de meest geschikte energieleveranciers voor jou.

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …