Energieprijzen Budget Energie

De naam zegt het al, Budget Energie probeert zo goedkoop mogelijk groene energie te leveren aan de Nederlandse huishoudens. Het bedrijf Budget Energie is opgericht in 2008 en levert zowel stroom als gas. Door zoveel mogelijk online te werken, proberen ze hun kosten op andere vlakken te drukken, zodat de energieprijzen naar beneden kunnen. Hun standpunt is dat het mogelijk is zonder mooie praatjes en poespas de goedkoopste prijzen te kunnen bieden. Dit doen ze door nadruk te leggen op goede service en op goedkope groene stroom. Op dit moment levert Budget Energie stroom aan 500.000 klanten die heel erg tevreden zijn met de service die ze ontvangen. Hier lees je over wat deze kosten voor stroom en gas van Budget Energie precies zijn.

 

De energieprijzen

Aangezien de prijs die je betaalt voor energie wordt bepaald door bijvoorbeeld het soort contract dat je hebt afgesloten, het type stroom dat je koopt en de duur van het contract, worden hier de modeltarieven van Budget Energie gegeven, zoals vastgesteld in december 2017. De energieprijs verandert constant en wordt met name bepaald door de hoogte van de belastingen en de situatie op de markt (vraag en aanbod). In de onderstaande tabel vind je de prijs per kWh voor stroom, de prijs per m3 voor gas en de laatste aanbieding die Budget Energie haar klanten op dit moment biedt. Alle prijzen zijn inclusief btw.

 

Budget Energie tarieven december 2017 Prijs per eenheid
Tarief voor elektriciteit (100% groen) €0,188 per kWh
Tarief voor gas €0,603 per m3
Welkomstkorting €110
Gemiddelde maandprijs gas en elektriciteit €93,06
Stroom en gas 1 jaar vast €1423,77 per jaar
Stroom en gas 3 jaar vast €1507,62 per jaar

 

  • Contract met een vast tarief: de meeste energieleveranciers zullen je de goedkoopste deal bieden als je een contract bij hen afsluit met vaste tarieven. Dat betekent dat je precies weet welk bedrag je elke maand moet betalen. Deze contracten worden afgesloten voor een bepaalde tijd, wat betekent dat ze gegarandeerd zijn van jouw klandizie totdat het contract ten einde komt. Dat belonen ze met een interessante aanbieding.
  • Een contract met een variabel tarief: contracten met een variabel tarief zijn vaak duurder. Dat komt doordat deze worden afgesloten voor een onbepaalde tijd, wat betekent dat jij deze elk moment kunt opzeggen. Het enige waar je dan mee te maken krijgt is een opzegtermijn van 30 dagen. Kies je voor een variabel tarief, dan betaal je elke maand de actuele energieprijs.
  • Groene stroom: groene stroom is helaas vaak duurder dan grijze stroom. Budget Energie maakt het mogelijk om groene stroom te kopen voor een zeer acceptabel bedrag.

 

De prijsopbouw

De prijzen voor energie zijn op een hele duidelijke manier verdeeld in drie componenten. Ten eerste is er de prijs voor stroom, wat wordt bepaald door de actuele markt en de vraag en het aanbod. De energieleverancier bepaalt elk half jaar wat deze prijs voor hen zal zijn. Van de totaalprijs nemen de kosten voor energie op dit moment 37 procent in beslag. Vervolgens is er de overheid die bepaalt hoeveel belasting we moeten betalen over onze energie. Dit is om iedereen bewuster naar het stoomgebruik te laten kijken, maar ook om geld vrij te maken om te investeren in duurzame energie. De belastingen nemen 44 procent in van de energieprijs. De laatste 19 procent bestaat uit netbeheerkosten. De netbeheerder bepaalt hoeveel je het komende half jaar betaalt voor de transportkosten, voor de meterhuur en de aansluitkosten.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Er is niets dat we kunnen doen om de kosten voor de belastingen of het netbeheer te beïnvloeden. Deze staan vast en zijn voor iedereen hetzelfde. De prijs die de leverancier vaststelt voor energie is echter variabel en deze verschilt per energiebedrijf. Hier kun je door bepaalde keuzes te maken dus mogelijk geld besparen.

  • Prijzen vergelijken: de prijzen voor energie veranderen elk jaar. Heb jij een contract afgesloten voor een jaar, dan zal deze bij afloop dus gedateerd zijn. Om altijd een garantie te hebben dat je de laagste prijs betaalt voor jouw energie, doe je elk jaar 6 tot 8 weken voordat je contract afloopt een vergelijking via een vergelijkingswebsite.
  • Vaste tarieven: over het algemeen betaal je minder als je een vast tarief afspreekt met de leverancier. De beste contractkeuze is dus vaak een vast contract van een jaar, zodat je elk jaar de laagste tarieven van dat moment vast kunt zetten.
  • Zelf je energieverbruik verminderen: natuurlijk zijn we zelf ook verantwoordelijk voor de hoeveelheid energie die we gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld €60 per jaar besparen als je de thermostaat standaard een graadje lager zet. Er zijn verscheidene manieren om je energieverbruik te verbeteren. Ga je hier bewust mee om, dan is dit goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu van ons allemaal.

 

Vergelijk offertes

Met onze onafhankelijke vergelijkingstool kun je nu al beginnen met het vergelijken van energieleveranciers. Ben je geïnteresseerd in groene leveranciers zoals Budget Energie? Vul dan nu je gegevens in en je weet snel waar jij de beste prijs betaalt.

 

 

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …