Energieprijzen DELTA

Delta is een bedrijf dat naast energie ook andere diensten levert, zoals milieudiensten, telefonie en internet. Het is zowel op nationaal als internationaal vlak actief en levert energie aan zakelijke en particuliere klanten. De groene stroom die door Delta wordt verkocht is in Nederland opgewekt uit wind en biomassa, maar je hebt ook de keuze om grijze stroom te kopen. Als je al over een slimme meter beschikt, dan kun je bij Delta zelf online je energieverbruik bekijken en een beter inzicht krijgen in jouw consumptie. Sluit je de Comfort Wijzer aan van Delta, dan weet je ook direct welke automaten bij jou thuis de meeste energie gebruiken. Hier lees je over de mogelijkheden en de tarieven die je bij Delta Energie kunt verwachten.

 

De energieprijzen

In de tabel beneden vind je de huidige prijzen die je bij Delta Energie betaalt. Deze zijn voor elektriciteit per kWh en voor gas per m3. Ook vind je enkele voorbeelden van aanbiedingen die Delta nu heeft lopen voor nieuwe klanten. Houd er wel rekening mee dat de prijzen voor energie sterk afhangen van de markt en ook van de contractvoorwaarden die jij instelt. Het is dus mogelijk dat jij meer (of ook minder) zal betalen al naar gelang je persoonlijke wensen. Alle bedragen in de tabel zijn inclusief btw.

 

Delta Energie tarieven december 2017 Prijs per eenheid
Tarief voor elektriciteit €0,198 per kWh
Tarief voor gas €0,649 per m3
Welkomstkorting €75 voor elke nieuwe klant
Gemiddelde maandprijs gas en elektriciteit €105,88
Groene actiestroom en actiegas vast 1 jaar €1464,23 per jaar
Groene actiestroom en actiegas vast 3 jaar €1486,81 per jaar

 

  • De goedkoopste optie: omdat de energieprijzen elk half jaar veranderen is het verstandig om regelmatig een vergelijking te maken van energieleveranciers. Een contract met vaste tarieven is vaak het voordeligste. De goedkoopste optie die je hebt is dus een contract voor 1 jaar af te sluiten, vaste tarieven in te stellen en elk jaar een nieuwe vergelijking te maken van wat de energieleveranciers je kunnen bieden.
  • Gemiddelde prijzen: bij Delta Energie betaal je dus gemiddeld voor elektriciteit €0,198 per kWh en voor gas €0,649 per m3. Dit is niet goedkoop, maar Delta Energie zal ook niet de duurste leverancier zijn die je tegenkomt. Een gemiddelde maandprijs van €105,88 voor gas en elektriciteit is acceptabel, maar wel aan de hoge kant.
  • Variabele tarieven: als je liever variabele tarieven wilt betalen, dan zijn de contracten vaak duurder. Hier staat wel tegenover dat je elk moment het contract kunt beëindigen, met een opzegtermijn van 30 dagen. Je betaalt dan maandelijks de prijs voor energie die op dat moment actueel is.

 

De prijsopbouw

Er zijn drie instanties die invloed hebben op de prijzen van energie. Dit is de overheid, die elk half jaar de hoogte van de belastingen bepaalt, de netwerkbeheerder die onder andere de prijs voor het transport van de energie vastlegt en de leverancier zelf, die de kale prijs van energie vaststelt. Elk half jaar veranderen de energieprijzen en deze drie instanties zullen onafhankelijk van elkaar veranderingen doorbrengen. De verhouding tussen de drie componenten is dat de belastingen 44 procent innemen van de totaalprijs, de kale energie 37 procent en de netbeheerkosten 19 procent.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Door bepaalde keuzes slim te maken heb je invloed op de energieprijs die je betaalt. De belasting en de netbeheerkosten zijn voor iedereen hetzelfde en deze staan vast, maar iedere energieleverancier hanteert andere tarieven en hier kun je je voordeel mee doen.

  • Het juiste contract: zorg ervoor dat je de contractinstellingen goed hebt. De goedkoopste optie is vaak 1 jaar met vaste tarieven. Ook is het belangrijk dat je je energieverbruik accuraat doorgeeft, anders kan het zijn dat je aan het einde van het jaar moet bijbetalen.
  • Groene of grijze stroom: groene stroom is vaak duurder dan grijze stroom, maar dit is wel veel milieuvriendelijker. Door groene stroom uit Nederland te kiezen steun je de ontwikkeling van duurzame energie in je eigen land. Er zijn leveranciers van groene energie die je hiervoor een goedkoop tarief kunnen bieden.
  • Regelmatig vergelijken: alleen door regelmatig een vergelijking te maken van leveranciers in Nederland en de prijzen die deze aanbieden kun je er zeker van zijn dat jij de beste prijs betaalt voor het type contract dat je wenst. Daarom kun je het beste 6 tot 8 weken voordat je contract afloopt beginnen met vergelijken. Vergeet daarbij de welkomstkortingen niet ook mee te nemen. Door hier even de tijd voor te nemen en regelmatig over te stappen kun je soms honderden euro’s besparen per jaar.

 

Vergelijk offertes

Hier kun je onze onafhankelijke vergelijkingstool vinden waarmee je nu al kunt zien welke energieleverancier voor jou het goedkoopste is. Vergeet echter niet ook zelf bewust naar je energieverbruik te kijken. Door je thermostaat 1 graad lager te zetten bespaar je al €60 per jaar. Zo zijn er nog verscheidene maatregelen die je kunt nemen zodat je naast het goedkoopste contract ook niet meer energie verbruikt dan nodig.

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …