Energieprijzen Energyhouse (Greenfoot)

Voorheen Greenfoot, levert Energyhouse sinds 2013 energie aan de Nederlandse zakelijke markt. Het is een volledig zelfstandige onderneming die de energie direct bij de bron inkoopt en vervolgens distribueert. Hierdoor zal je als je voor Energyhouse kiest niet te maken krijgen met andere partijen en heb je als ondernemer te maken met maar één contactpersoon. Het bedrijf streeft ernaar een goede klantenservice te leveren zonder wachttijden en biedt naar eigen zeggen zowel nieuwe als bestaande klanten constant scherpe tarieven. Daarnaast heeft het bedrijf recentelijk in Duitsland een solarpark opgekocht dat genoeg elektriciteit kan leveren voor 12000 huishoudens. Hier lees je over de prijzen die je betaalt voor zakelijke energie bij Energyhouse.

 

De energieprijzen

Het is alleen mogelijk om de energieprijzen van Energyhouse te achterhalen door deze direct bij hen op te vragen middels een offerte. De prijs die jij zal betalen is afhankelijk van onder andere de mate van je gebruik, het soort contract dat je afsluit en het soort energie dat je koopt. Daarom kun je het beste contact opnemen met Energyhouse zelf als je wilt weten wat je bij hen zou moeten betalen voor jouw zakelijke energie.

 

Energyhouse tarieven december 2017 Prijs per eenheid
Levert alleen aan zakelijke klanten, tarieven op te vragen middels offerte

 

Wel of geen zakelijk contract?

Een zakelijk contract bij een energieleverancier is voornamelijk interessant als je meer energie gebruikt dan de gemiddelde particuliere consument. Deze contracten zijn namelijk zo samengesteld dat ze alleen voordeliger zijn wanneer er sprake is van grootverbruik. ZZP’ers die van huis werken zullen bijvoorbeeld vaak beter gewoon een particulier contract af kunnen sluiten en zo gebruik kunnen maken van interessante aanbiedingen. Grote MKB-bedrijven en grote ondernemingen kunnen echter beter een zakelijk contract afsluiten, vooral als er sprake is van de aanwezigheid van zware servers en andere apparatuur dat veel energie verbruikt.

 

De prijsopbouw

In Nederland wordt de prijs van de energie vastgelegd door drie onafhankelijke partijen, te weten de overheid, de leverancier zelf en de netbeheerder. Deze kunnen elk halve jaar hun prijzen aanpassen op de markt en hun eigen financiële behoeften. Zo is er de overheid die de hoogte van de belastingen bepaalt voor het komende half jaar. Moet er meer geld vrijkomen om te investeren in duurzame energie, bijvoorbeeld, dan kan de overheid besluiten de belastingen die je over energie betaalt te verhogen. De belastingen nemen op dit moment 44 procent in van de totaalprijs van energie. De netbeheerder, vervolgens, is verantwoordelijk voor het transport van de energie en andere zaken zoals de meterhuur en de aansluiting. De netbeheerkosten nemen 19 procent in van de totaalprijs en zijn dus de kleinste bijdrager van de drie. Uiteindelijk zijn er de energieleveranciers die hun prijs bepalen aan de hand van de marktbehoefte. Zij kopen de energie in en verkopen het vervolgens aan jou. Ook zijn ze verantwoordelijk de belastingen die jij betaalt naar de overheid over te make en de netbeheerkosten aan de netbeheerder. De overige 37 procent van de totaalprijs gaat dus naar de prijs van kale energie.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Ook bij het afsluiten van een zakelijk contract heb je een aantal keuzes te maken die de prijs voor jou energie kunnen beïnvloeden. Belastingen en netbeheerkosten staan voor iedereen vast, maar jij beslist over de leverancier die je kiest en het soort contract dat je afsluit.

  • Zakelijk of particulier: de eerste keuze die je hebt als ondernemer is of je een contract af wilt sluiten dat is afgestemd op de zakelijke- of particuliere markt. In sommige gevallen kan een particulier contract beter zijn, maar dit zal je zelf moeten uitzoeken door naar je energieverbruik te kijken en door een prijsvergelijking te doen. Hieruit zal ook blijken welk (zakelijke) contract bij welke leverancier voor jou de beste deal kan bieden.
  • Vaste tarieven of variabele tarieven: een contract met vaste tarieven sluit je af voor een vaste periode. Je weet dan exact wat je elke maand zal betalen en voor hoe lang. Dit type contract is vaak goedkoper, omdat dit voor de leverancier ook gunstig is. Een contract met variabele tarieven is duurder, maar deze kun je vervolgens elk moment opzeggen mocht je dat willen. De maandelijkse prijs die je dan betaalt wordt bepaald door de actuele prijs van energie.
  • Je eigen energieverbruik: als ondernemer heb je ook de mogelijkheid je eigen energieverbruik eens goed onder de loep te nemen. Misschien is het wel een goed idee om zonnepanelen aan te schaffen en zelf te proberen je consumptie aan te vullen. Ook zijn er andere maatregelen, zoals het aanschaffen van een warmtepomp waarmee je je energieverbruik en je CO2-uitstoot aanzienlijk mee vermindert. Deze en andere maatregelen worden financieel gesteund door verschillende instanties, waaronder de Belastingdienst en de Rijksoverheid.

 

Vergelijk offertes

Met onze onafhankelijke vergelijkingstool kun je zakelijke en particuliere contracten van verscheidene energieleveranciers naast elkaar leggen. Zo kun je snel zien of een zakelijk contract voor jou voordeliger is en bij welke leverancier je deze dan het beste kunt afsluiten.

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …