Energieprijzen Huismerk Energie

Huismerk Energie, de naam zegt het al, is een energiebedrijf die zich erop richt alleen energie te gebruiken dat in Nederland is opgewekt. En de stroom die het verkoopt is enkel groene stroom afkomstig van Nederlandse windmolens, zonnepanelen en binnenkort ook een waterkrachtcentrale. Door dit te doen is het op dit moment één van de meest duurzame energieleveranciers van Nederland. Huismerk Energie is klantvriendelijk en transparant. Dit zie je aan de klantenrecensies en de duidelijkheid van de tarieven die ook voor 1 januari 2018 al bekend zijn gemaakt. Heb je een slimme meter, dan krijg je een gratis slimme energiemanager waarmee je je energieverbruik beter kunt monitoren en managen. Hier lees je over de tarieven van Huismerk Energie.

 

De energieprijzen

Bij Huismerk Energie koop je dus 100 procent Nederlandse groene energie. Dit is belangrijk, omdat je daarmee meehelpt de energieproductie in Nederland te verduurzamen. De fossiele brandstoffen dreigen op te raken en er is behoefte aan een stabiel alternatief. De prijzen die jij zal betalen bij Huismerk Energie kunnen anders uitpakken dan de prijzen gegeven in de onderstaande tabel. Je krijgt van de tabel echter wel een goede indicatie van wat Huismerk Energie jou kan bieden. Wat specifiek opvalt bij Huismerk Energie is dat je per eenheid hetzelfde betaalt voor een contract met variabele tarieven als wanneer je een contract van een vaste tijd afsluit. De bedragen zijn inclusief btw en zullen ingaan op 1 januari 2018.

 

Huismerk Energie tarieven vanaf januari 2018 Prijs per eenheid
Tarief voor elektriciteit €0,198 per kWh
Tarief voor gas €0,654 per m3
Gemiddelde maandprijs gas en elektriciteit €120,00
Groene stroom en gas 1 jaar vast €1529,16 per jaar
Groene stroom en gas 3 jaar vast €1494,16 per jaar

 

  • De goedkoopste optie: bij Huismerk Energie heb je als goedkoopste optie een contract af te sluiten voor 3 jaar. Je weet dan de komende tijd precies wat je elk jaar aan energiekosten zal uitgeven. Dit is op dit moment een zeer aantrekkelijke optie met het oog op de aankondiging van de overheid de belastingen te willen gaan verhogen.
  • Een contract voor 1 jaar vast: Huisman Energie is één van de leveranciers waarbij je nog meer betaalt als je een contract van een kortere periode afsluit. Dit scheelt echter maar €35 per jaar.
  • Dure gasprijzen: Huisman Energie is wel één van de duurste leveranciers wat betreft gas. Het landelijke gemiddelde ligt rond €0,62 per m3 Ook de gemiddelde maandprijs voor groene energie valt zeker niet onder de laagste aanbiedingen die bij andere leveranciers soms rond de €95 liggen.

 

De prijsopbouw

In Nederland wordt de prijs voor energie bepaald door drie factoren, namelijk de hoogte van de belastingen, de netbeheerkosten en de prijs van kale energie op de markt. Elk half jaar veranderen de energieprijzen, omdat bijvoorbeeld de overheid de belastingen wil verhogen of de netbeheerder meer moet gaan vragen voor de transportkosten. De energieleverancier bepaalt zijn eigen prijs voor energie, door te kijken naar de marktbehoefte. Bij een gemiddeld energiegebruik zullen de energieprijzen bestaan uit 44 procent belasting, 37 procent energiekosten en 19 procent netbeheerkosten. Voorspeld wordt echter dat de belastingen in de toekomst een aanzienlijk aandeel zullen gaan innemen.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het kiezen voor een energieleverancier en een bijbehorend contract kom je voor enkele keuzes te maken die de prijs positief en ook negatief kunnen beïnvloeden.

  • De leverancier zelf: leveranciers concurreren doordat ze zelf hun energieprijzen mogen vaststellen. De belastingen en netwerkkosten zullen overal gelijk zijn, maar de ene leverancier zal je een betere deal kunnen geven dan de andere. Dit kun je het beste beslissen door een uitgebreide prijsvergelijking te doen 6 tot 8 weken voordat je huidige contract afloopt.
  • De contractvoorwaarden: er zijn verscheidene contractvoorwaarden waar je de keuze uit hebt. Zo zijn er contracten met vaste- en variabele tarieven, met een onbeperkte- en beperkte duur en voor groene- of grijze stroom. Dit geeft je de kans je contract af te stemmen op je eigen situatie, maar je zal er ook de prijs mee beïnvloeden.
  • Je eigen energieverbruik: uiteraard ben jij zelf de eindverantwoordelijke voor wat je voor jouw energie betaalt. Het is vrij makkelijk om door een paar kleine veranderingen je energieverbruik aanzienlijk te verbeteren. Zet bijvoorbeeld de thermostaat standaard 1 graadje lager en je zal al €60 per jaar kunnen besparen. Daarnaast zijn er drastischere maatregelen zoals het isoleren van je muren, dak of vloer of het vervangen van je oude cv-ketel voor een nieuwe hr-ketel. De meeste energiebesparende maatregelen worden door de overheid gesubsidieerd en bieden je een investering die zichzelf op een gegeven moment vanzelf heeft terugverdiend.

 

Vergelijk offertes

Je kunt hier makkelijk uitvinden of jouw huidige energiecontract nog relevant is voor jouw situatie of dat het beter is een nieuwe leverancier te vinden. Als je onze onafhankelijke vergelijkingstool gebruikt kun je in een handomdraai zien welke deals er op de markt beschikbaar zijn voor jouw persoonlijke omstandigheden.

 

 

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …