Energieprijzen Innova Energie

Innova Energie levert pas energie aan zakelijk Nederland sinds 2010. Hier mee is het één van de jongste deelnemers op de energiemarkt. Innova Energie heeft zichzelf als doelstelling gezet een bewuste energieleverancier te zijn en dit uit het in vier waarden waaraan het probeert te allen tijde te voldoen. Deze waarden zijn duurzaamheid, betaalbaarheid, innovatie en klantgerichtheid. De onderneming levert alleen 100 procent duurzame energie aan de zakelijke markt, zowel MKB als grootzakelijk. Naast het leveren van energie geeft Innova ook advies over hoe bedrijven hun energieconsumptie kunnen verminderen. Hier lees je over de prijzen die je als ondernemer betaalt als je een contract afsluit bij Innova Energie.

 

De energieprijzen

De prijs die je betaalt bij Innova Energie is voornamelijk afhankelijk van het soort contract dat je afsluit. Voor variabele tarieven betaal je aanzienlijk meer dan wanneer je een contract afsluit voor een vaste periode. Dit is ook niet vreemd, want in het eerste geval kun je je contract elk moment opzeggen, wat de energieleverancier geen garantie geeft. Uiteraard zijn de prijzen per eenheid afhankelijk van veel meer factoren dan het soort contract alleen, maar van de onderstaande tabel kun je wel een indicatie krijgen van wat je financieel van Innova Energie kunt verwachten. Alle bedragen zijn inclusief btw.

 

Innova Energie tarieven december 2017 Prijs per eenheid
Tarief voor elektriciteit variabel €0,201 per kWh
Tarief voor gas variabel €0,661 per m3
Tarief elektriciteit 1 jaar vast €0,192 per kWh
Tarief gas 1 jaar vast €0,617 per m3
Tarief elektriciteit 3 jaar vast €0,190 per kWh
Tarief gas 3 jaar vast €0,617 per m3

 

  • Een vast tarief: kies je voor een vast tarief, dan ben je bij Innova €0,617 per m3 aan gas kwijt en €0,190 – €0,192 per kWh aan elektriciteit. Voor grootverbruik kunnen een paar cijfers achter de komma een aanzienlijk verschil maken, dus een contract van 3 jaar is dan zeker het goedkoopste.
  • Een variabel tarief: variabele tarieven liggen aanzienlijk hoger. Kies je voor een contract voor onbepaalde tijd, dan kun je deze dus elk moment opzeggen, maar dan verandert je energieprijs ook elk half jaar. Als bekend wordt gemaakt dat de energieprijs omhoog zal gaan, dan zal jij dus ook meer betalen. Tegelijkertijd kun je ook minder gaan betalen als de prijzen omlaaggaan. Je weet bij deze optie echter nooit wat je het komende half jaar precies zal gaan betalen.
  • Wel of geen zakelijk contract: zakelijke contracten zijn in het leven geroepen om grootverbruikers van energie een goedkopere optie te bieden. Als jij een ZZP’er bent die van thuis werkt, dan is de kans groot dat jij een veel betere deal kan vinden onder de particuliere leveranciers.

 

De prijsopbouw

Iedereen die energie koopt betaalt belastingen, netwerkkosten en energiekosten. Deze drie componenten samen bepalen de prijs voor energie voor de komende periode. Belastingen nemen ongeveer 44 procent in van de totaalprijs en deze worden door de overheid ingesteld. De netbeheerder vraagt 19 procent van de totaalkosten voor bijvoorbeeld transport en meterhuur. De kale energieprijs neemt dus maar 37 procent in van de prijs per eenheid. Deze wordt door de leverancier bepaald en verandert naar aanleiding van schommelingen in de markt.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Als ondernemer heb je enkele keuzes te maken wat betreft je nieuwe energiecontract en deze keuzes kunnen de eindprijs beïnvloeden. Belasting en netwerkkosten worden door iedereen betaald, maar de prijzen van de leveranciers zijn variabel.

  • Een zakelijk- of een particulier contract: als ondernemer is een zakelijk contract eigenlijk alleen interessant als je grootverbruiker bent. Heb je een pand dat van energie moet worden voorzien en staan hier een aantal zware servers, dan val je hier zeker onder. Kleine MKB-bedrijven en ZZP’ers doen er goed aan een grondige vergelijking te maken tussen de particuliere en de zakelijke leveranciers.
  • Vaste- of variabele tarieven: boven is al aangetoond dat je voor een contract met variabele tarieven aanzienlijk meer betaalt dan voor een contract voor een bepaalde tijd. Welke optie het beste is voor jou, hangt af van je persoonlijke voorkeur.
  • Je eigen bijdrage: natuurlijk kun je als ondernemer ook je eigen steentje bijdragen en je energieverbruik proberen te verminderen. Je kunt je eigen energie opwekken door zonnepanelen op je gebouw te plaatsen of een windmolen. Ook kun je eraan denken om warmtepompen te gaan gebruiken voor het verwarmen van je gebouw. Dit zijn investeringen die worden gesubsidieerd door verscheidene instanties en die zichzelf uiteindelijk terug zullen betalen. Als grootverbruiker van energie kun je vaak een groot verschil maken voor zowel je eigen portemonnee als het milieu.

 

Vergelijk offertes

Als je nu een vergelijking wilt maken tussen de zakelijke leveranciers, of je wilt weten of een zakelijk contract voor jou financieel beter is, dan gebruik je hier gemakkelijk onze onafhankelijke vergelijkingstool voor. Deze tool is gratis en je wordt nergens toe verplicht. Wel kun je in één oogopslag zien of jij te veel betaalt voor je energie en of het financieel gunstiger zou uitpakken als je van leverancier zou veranderen.

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …