Energieprijzen NieuweStroom

NieuweStroom is een energieleverancier die zich richt op de zakelijke markt. Ze kopen dagelijks direct stroom op van de Amsterdamse Energie Beurs APX en verkopen dit vervolgens voornamelijk aan MKB-bedrijven en grootverbruikers. Op die manier zijn de klanten van NieuweStroom altijd gegarandeerd van de laagste prijs en kunnen ze energie kopen tegen de marktwaarde. Dit is al gewoon onder de grootzakelijke klanten, maar voor kleinzakelijke klanten is dit concept vrij uniek. Je hebt bij NieuweStroom de keuze tussen grijze en groene energie. Hier lees je over de prijzen die je kunt verwachten als je een contract aangaat met NieuweStroom.

 

De energieprijzen

De prijzen die je betaalt bij NieuweStroom zijn dus afhankelijk van de marktwaarde van dat moment. NieuweStroom biedt daarom ook geen contracten aan met vaste tarieven. Je kunt bij hen alleen terecht voor flexibele contracten waarbij dus een variabel tarief wordt gehanteerd en die wordt afgesloten voor een onbepaalde periode. Hierdoor zijn de kosten voor energie bij NieuweStroom aldus het bedrijf zelf 10 tot 30 procent goedkoper dan bij andere zakelijke leveranciers. Als jij wilt weten wat dit voor jou betekent, kun je dit achterhalen door contact op te nemen met NieuweStroom en bij hen een offerte op te vragen.

 

NieuweStroom tarieven december 2017 Prijs per eenheid
Levert alleen aan zakelijke klanten, tarieven op te vragen middels offerte en afhankelijk van de dagelijkse marktwaarde.

 

Wel of geen zakelijk contract?

Zakelijke contracten zijn in het leven geroepen voor grootverbruikers van energie die dagelijks bijvoorbeeld een aantal zware servers moeten ondersteunen of die een groot aantal computers van elektriciteit moeten voorzien. Zakelijke contracten zijn voor kleinverbruikers zoals ZZP’ers heel vaak financieel onlogisch. De MKB-sector viel daar altijd een beetje tussen, maar met NieuweStroom wordt een zakelijk contract voor hen wel aantrekkelijker gemaakt. Als jij je afvraagt of jij voor jouw onderneming het beste een zakelijk- of een particulier contract kunt afsluiten, kun je dit het beste achterhalen door alle mogelijkheden tegen elkaar op te wegen door middel van een vergelijking. Dit doe je gemakkelijk met één of meerdere onafhankelijke vergelijkingssites.

 

De prijsopbouw

De prijs die de consument betaalt voor energie bestaat uit drie componenten. Allereerst zijn er de belastingen die iedereen over energie betaalt. Deze zijn er om verbruikers bewuster te maken van hun eigen stoomgebruik en om geld vrij te maken om te investeren in duurzame energie. De overheid stelt de hoogte van deze belastingen in en deze nemen maar liefst 44 procent in van de totaalprijs voor energie. De netbeheerder is verantwoordelijk onder andere voor het verhuren van de energiemeters en het transport van de energie naar jouw woning. Hiervoor kan het een prijs bepalen die iedereen die energie afneemt standaard betaalt. Deze neemt 19 procent in beslag van de prijs die jij voor jouw energie neerlegt. Wat er dan nog overblijft is de energie zelf, de ‘kale’ energie, en de prijs daarvan wordt bepaald door de leveranciers. Dit gedeelte is goed voor 37 van de totaalprijs. Ze gebruiken dit om met elkaar te concurreren, want elke leverancier handhaaft andere tarieven. Elk half jaar stellen deze drie partijen hun energieprijs bij en op 1 januari en 1 juli worden de nieuwe tarieven bekendgemaakt.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Bij leveranciers zoals NieuweStroom heb je niet erg veel keuzes. Ze bieden alle klanten flexibele contracten aan en stroom tegen de marktwaarde. Toch zijn er nog enkele manieren waarop je invloed kunt uitoefenen op de totaalprijs die je uiteindelijk betaalt.

  • Zakelijk of particulier: zoals al eerder duidelijk gemaakt hoef je als ondernemer geen zakelijk contract af te sluiten. In sommige gevallen zal een particuliere overeenkomst financieel gunstiger zijn.
  • Groene of grijze stroom: bij NieuweStroom heb je de keuze tussen groene en grijze stroom. Over het algemeen is groene stroom nog steeds duurder. Dat is jammer, want grijze stroom uit fossiele brandstoffen is aan het opraken en er is een stabiel alternatief nodig om de vraag naar energie op te vangen. Door voor groene stroom te kiezen stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie en kies je een methode waarbij aanzienlijk minder of geen CO2 wordt uitgestoten. Dit is beter voor het milieu en beter voor de toekomst van energiewinning in Nederland.
  • Je eigen maatregelen: daarnaast heb je ook belangrijke keuzes te maken over je eigen energieverbruik. Misschien is het voor jou wel aantrekkelijk om je eigen energie op te gaan winnen met zonnepanelen op het dak van je bedrijf. Of wil je investeren in een warmtepomp om je gebouw mee te gaan verwarmen. Deze maatregelen worden gesubsidieerd en betalen zichzelf terug. Uiteindelijk kun je er dus geld mee gaan verdienen.

 

Vergelijk offertes

Hier kun je gebruik maken van onze vergelijkingstool. In een mum van tijd kun je dan achterhalen of jij nog steeds de beste prijs betaalt voor jouw energie of dat je misschien beter van leverancier kunt veranderen. De tool is gratis en volledig onafhankelijk zodat je altijd een eerlijk overzicht zal ontvangen van wat er voor jou mogelijk is.

 

 

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …