Energieprijzen Oxxio

Oxxio is een Nederlandse energieleverancier die zeer gunstige prijzen aanbiedt in combinatie met innovatie. Het heeft bijvoorbeeld een handige app ontwikkeld waarmee je als consument precies kunt zien wat jouw energieverbruik is. Zo wil Oxxio haar klanten stimuleren bewust om te gaan met hun energie en het verbruik zo minimaal mogelijk te houden. Oxxio levert al sinds 2000 energie en vandaag de dag bestaat dit voor 100 procent groene stroom. Deze wordt voornamelijk opgewekt uit waterkracht. Bij Oxxio vind je dus aantrekkelijke prijzen, draag je een steentje bij richting de ontwikkeling van duurzame energie en kun je gebruik maken van een aantal technische ontwikkelingen waarmee jij je eigen energieverbruik goed in de gaten kunt houden. Hier lees je hoeveel je betaalt voor de energie van Oxxio.

 

De energieprijzen

De energieprijzen van Oxxio vallen voor groene stroom in de meest voordeligste groep van Nederland. Met een gemiddelde maandprijs van nog geen €95 en een welkomstkorting van €175 is dit voor iedereen die op zoek is naar een goede deal een zeer aantrekkelijke leverancier. Uiteraard verschillen de prijzen voor iedere verbruiker, omdat deze worden bepaald door bijvoorbeeld het contracttype en je verbruik. De onderstaande tabel kan je echter een indicatie geven van wat je bij Oxxio betaalt en de prijzen, die inclusief btw zijn, zien er zeer aantrekkelijk uit.

 

Oxxio tarieven december 2017 Prijs per eenheid
Tarief voor elektriciteit €0,186 per kWh
Tarief voor gas €0,615 per m3
Welkomstkorting €175 voor elke nieuwe klant
Gemiddelde maandprijs gas en elektriciteit €94,18
Groene stroom en gas vast 1 jaar €1390,46 per jaar
Groene stroom en gas vast 3 jaar €1535,76 per jaar

 

  • Onder het gemiddelde: de prijzen die Oxxio vraagt per kWh en m3 vallen onder het landelijke gemiddelde. Dit in combinatie met een mooie welkomstkorting heeft als resultaat dat je bij Oxxio één van de laagste tarieven betaalt van Nederland.
  • Vaste tarieven: het contract voor 1 jaar met vaste tarieven is bij Oxxio het voordeligste. Dit is bij de meeste energieleveranciers het geval. Jij weet dan precies waar je aan toe bent de komende 12 maanden en de leverancier heeft er een gegarandeerd inkomen bij van jou.
  • Variabele tarieven: de meeste energieleveranciers bieden ook contracten aan voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Hiervoor betaal je vaak meer per eenheid, maar die contracten zijn wel elk moment op te zeggen. De prijs voor jouw energie verandert dan elk half jaar wanneer de nieuwe tarieven worden bekendgemaakt.

 

De prijsopbouw

Elk half jaar veranderen de energieprijzen dus en dat komt doordat er drie instanties zijn die dan hun prijzen mogen bijstellen. De overheid bepaalt de hoogte van de belastingen en deze belastingen nemen op dit moment 44 procent in van de totaalprijs die je betaalt voor energie. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het transport van de energie en voor andere zaken, zoals de meterhuur. Deze verandert ook elk half jaar haar tarieven die van de totaalprijs 19 procent innemen. Uiteindelijk is er de leverancier zelf, die de prijs voor de kale energie bepaalt. Deze is afhankelijk van de markt en de vraag en het aanbod. Dit aandeel is 37 procent van de totaalprijs en is per energieleverancier verschillend. Hierdoor kunnen ze met elkaar concurreren en kun jij er zorg voor dragen dat je niet te veel betaalt.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Belastingen en netbeheerkosten heb je simpelweg te betalen, maar de energiekosten zelf zijn dus wel variabel. Je kunt er zorg voor dragen dat je altijd de beste prijs betaalt door bepaalde keuzes slim te maken.

  • Regelmatig vergelijken: aangeraden wordt dat je elk jaar energieprijzen met elkaar vergelijkt en dat je vervolgens een contract met vaste tarieven voor een jaar afsluit. Loopt deze weer bijna af, dan ga je opnieuw vergelijken en stap je wederom over naar de goedkoopste leverancier. Dit is een kleine moeite, maar kan je jaarlijks aardig wat geld besparen.
  • De contractvoorwaarden: je betaalt over het algemeen het minste als je een contract met vaste tarieven afsluit, voor grijze stroom (alhoewel er uitzonderingen zijn zoals Oxxio) en voor een periode van een jaar. Als je bij je beslissing ook de voorspellingen meeneemt en op de hoogte bent van de huidige markt en prognoses, kun je jouw contract zo afstellen dat je de beste prijs krijgt voor jouw energie.
  • Zelf je consumptie verminderen: leveranciers zoals Oxxio moedigen de consumenten aan kritisch te kijken naar hun energieverbruik. En dit is vandaag de dag volledig terecht. Vraag jezelf af of je de verwarming niet lager kunt zetten, of je cv-ketel aan vervanging toe is of dat je misschien wilt investeren in zonnepanelen. Op die manier neem je zelf verantwoordelijkheid voor je energiegebruik en doe je een bijdrage richting een beter milieu.

 

Vergelijk offertes

De beste energieprijzen vind je dus wanneer je een grondige vergelijking gaat maken en daarmee kun je hier beginnen als je onze onafhankelijke vergelijkingstool gebruikt. In een mum van tijd zie je dan of jij nog steeds de beste energieprijs betaalt of dat het tijd is om een andere leverancier te vinden.

 

 

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …