Energieprijzen Pure Energie

Pure Energie is een Nederlandse energieleverancier die niet alleen energie verkoopt, maar ook opwekt. Dit doen ze met windmolens en zonnepanelen in Nederland. De winst die ze maken wordt grotendeels besteedt aan groene energieprojecten en de overige 10 procent doneren ze aan het goede doel. Pure Energie verkoopt alleen wat ze zelf opwekken en je kunt zelf kiezen van welke windmolen je wilt dat jouw stroom afkomstig is. Als je klant wordt bij Pure Energie dan help je dus ook mee met het groener maken van de Nederlandse energievoorzieningen. Pure Energie is in Nederland de enige leverancier die 100 procent groene stroom verkoopt uit eigen opbrengst. Hierdoor zijn ze al 5 jaar achter elkaar uitgekozen als groenste energieleverancier van Nederland. Hier lees je over de tarieven die daarmee gepaard gaan.

 

De energietarieven

Bij Pure Energie betaal je niet de goedkoopste tarieven voor groene energie in Nederland. Wat je echter wel zeker weet is dat deze energie alleen is opgewekt door bronnen in Nederland en door Pure Energie zelf. Hierdoor kunnen ze uitermate duurzaam te werk gaan. De winst die ze maken gaat naar het verder ontwikkelen van groene energie in Nederland. Door met hen in zee te gaan werk je daaraan mee. Is dit voor jou een belangrijke factor, dan is Pure Energie de groenste optie die je op dit moment kunt kiezen. De prijzen die je betaalt zijn gemiddeld en ze vallen dus niet in de duurste en ook niet in de goedkoopste klasse van energieleveranciers. Wat jij precies bij Pure Energie zal betalen is afhankelijk van jouw wensen wat betreft de contractvoorwaarden. De onderstaande tabel geeft je alvast een indicatie, inclusief btw.

 

Pure Energie tarieven december 2017 Prijs per eenheid
Tarief voor elektriciteit €0,196 per kWh
Tarief voor gas €0,630 per m3
Welkomstkorting €70 bij een contract van 1 jaar
Gemiddelde maandprijs gas en elektriciteit €108,88
Groene stroom en gas vast 1 jaar €1526,59 per jaar
Groene stroom en gas vast 5 jaar €1548,94 per jaar

 

  • Vaste tarieven: zoals bij de meeste energieleveranciers het geval is, krijg je de beste prijs als je een contract afsluit met vaste tarieven. De prijs is iets goedkoper wanneer je dit voor een jaar vastzet dan voor een langere tijd, maar het verschil is minimaal.
  • Variabele tarieven: bij Pure Energie kun je ook kiezen voor een contract met variabele tarieven en dit kan interessant zijn, omdat ze alleen hun eigen energie verkopen en deze dus niet eerst op de markt hoeven inkopen.
  • Andere acties: bij Pure Energie kun je ook gebruik maken van andere acties, zoals een speciaal tarief voor mensen die met een elektrische auto rijden of een €350 korting als je een contract afsluit voor 5 jaar, en een €210 als je een contract afsluit voor 3 jaar.

 

De prijsopbouw

Pure Energie verkoopt haar eigen energie, maar heeft daarbij ook te maken met andere bijdragers aan de prijs. Zo moet iedereen die energie gebruikt energiebelasting betalen en dit neemt 44 procent in van de totale prijs die jij voor jouw energie betaalt. De netbeheerder vervolgens bepaalt hoeveel je betaalt voor het transport van de energie en bijvoorbeeld je meterhuur. Deze kosten nemen 19 procent in van de totaalprijs. Wat dan nog overblijft is het gedeelte van de energieleverancier zelf, oftewel de ‘kale’ energieprijs. Deze neemt maar 37 procent in van het totaalbedrag en is als enige bijdrager variabel.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Belasting en netbeheerkosten staan vast en deze moet je simpelweg gewoon betalen. De tarieven zijn voor iedere gebruiker hetzelfde. De kale energieprijs is echter verschillend per leverancier en hier kun je dus invloed uitoefenen op de prijs die je betaalt.

  • De tarieven: een contract voor bepaalde tijd met vaste tarieven is voordeliger dan een contract voor onbepaalde tijd. Energieleveranciers willen natuurlijk dat je zo lang mogelijk bij hen blijft en dit doen ze door je te belonen voor je vaste klandizie.
  • De leverancier zelf: ben je geïnteresseerd in groene stroom maar voor de beste prijs, dan kun je de goedkoopste leverancier kiezen door een prijsvergelijking te doen. Doe je dit vervolgens elk jaar, dan weet je zeker dat je regelmatig de beste prijs kiest.
  • Je eigen bijdrage: uiteindelijk ben je zelf natuurlijk de hoofdverantwoordelijke voor je maandelijkse energierekening want deze is samengesteld op jouw energieverbruik. Daarom kun je door kritisch naar je verbruik te kijken zelf vaak ook flink besparen. Zet je thermostaat lager, laat zware machines alleen ’s nachts draaien en overweeg energiebesparende maatregelen zoals het isoleren van je woning, het aanschaffen van zonnepanelen of een hr-ketel.

 

Vergelijk offertes

De manier waarop je dus het grootste gedeelte van de tijd de beste prijs kunt ontvangen is door elk jaar energieprijzen met elkaar te vergelijken. Dit doe je snel met onze onafhankelijke vergelijkingstool zodat jij ook kunt zien of jij een betere prijs kunt vinden voor jouw energie.

 

 

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …