Energieprijzen Qurrent

Toen de stichting DOEN in 2011 de noodzaak zag voor een energieleverancier die slim energie opwekt en die ervoor zorgt dat het ook slim wordt gebruikt, richtten ze Qurrent op. Stichting DOEN is het klimaatbureau van de Natuur- en Milieufederaties en met Qurrent hebben ze een leverancier in het leven geroepen die niet uit is op grote winst, maar die streeft naar het zo effectief opwekken van duurzame energie. Om dit te doen gebruiken ze Nederlandse zonnepanelen en windmolens en het is de bedoeling dat ze hier evenveel energie mee opwekken als er wordt verbruikt. Om klanten te helpen hun energieverbruik te verminderen, kun je van Qurrent ook gratis advies krijgen, bijvoorbeeld over energiebesparende maatregelen. Met de Qbox krijg je vervolgens volledig inzicht in je eigen energieverbruik. Hier lees je over de prijzen voor de groene energie van Qurrent.

 

De energieprijzen

Qurrent is niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste leverancier van groene energie. De gemiddelde maandprijs bij Qurrent ligt rond het gemiddelde van Nederland. Het kan natuurlijk dat deze prijzen voor jou gunstiger of ongunstiger uit zullen pakken, afhankelijk van jouw energieverbruik en de contractvoorwaarden waar je voor kiest. De onderstaande tabel geeft je een goed idee van wat je financieel bij Qurrent kunt verwachten. Alle bedragen zijn inclusief btw.

 

Qurrent tarieven december 2017 Prijs per eenheid
Tarief voor elektriciteit €0,193 per kWh
Tarief voor gas €0,591 per m3
Welkomstkorting €48 voor elke nieuwe klant
Gemiddelde maandprijs gas en elektriciteit €109,04
Groene stroom en CO2 gecompenseerd gas 2 jaar vast €1648,30 per jaar
Groene stroom en CO2 gecompenseerd gas 3 jaar vast €1614,35 per jaar

 

  • Een lage prijs voor gas: wat opvalt bij Qurrent is dat de prijzen voor gas erg laag liggen en ver onder het landelijke gemiddelde. Bij Qurrent betaal je €0,591 per m3, terwijl het landelijke gemiddelde tussen de €0,62 per m3 en €0,63 per m3 De prijs voor elektriciteit ligt 1 cent hoger dan het landelijke gemiddelde, maar groene stroom is over het algemeen helaas nog steeds duurder dan grijze elektriciteit.
  • Een contract voor bepaalde tijd: de beste prijs krijg je bij Qurrent, en bij de meeste andere energieleveranciers, als je een contract afsluit met vaste tarieven en voor een bepaalde tijd. Dit is vandaag de dag misschien ook wel de slimste keuze, omdat de overheid de belastingen voor energie flink wil verhogen.
  • Een contract voor een onbepaalde tijd: als je liever met variabele tarieven te maken wilt hebben kun je een contract afsluiten voor een onbepaalde tijd. Hiervoor betaal je meer, maar je hebt de vrijheid het contract elk moment te beëindigen.

 

De prijsopbouw

De prijs voor energie in Nederland verandert elk half jaar. Dit komt doordat drie instanties dan hun prijzen mogen aanpassen. De eerste is de overheid, die bepaalt wat de belastingen zullen zijn de komende periode. Belastingen nemen op dit moment maar liefst 44 procent in van de totaalprijs van energie en dit zal dus alleen maar meer worden. De leverancier zelf bepaalt de kale energieprijs en dit is voornamelijk afhankelijk van de situatie op de energiemarkt. De kosten voor de energie zelf nemen ongeveer 37 procent in van de uiteindelijke prijs die je betaalt. Als laatste zijn er de kosten van de netbeheerder. Dit betreft onder andere transportkosten en de meterhuur en de overige 19 procent van de prijs gaat daar naartoe.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Belastingen en netbeheerkosten betaalt iedereen en deze zijn voor iedereen gelijk. De energieleveranciers kunnen echter zelf concurrerende prijzen aanbieden en je zal bij de één dus meer voor je energie betalen dan bij de ander. Regelmatig leveranciers vergelijken kan je vele euro’s per jaar besparen. Ook zijn er enkele keuzes die je moet maken die direct invloed hebben op de prijs.

  • Groene of grijze energie: Qurrent levert alleen groene energie en dit is ook zeker de toekomst. Grijze energie, dus energie die is opgewekt uit fossiele brandstoffen, is echter wel goedkoper. Door voor groene energie te kiezen help je Nederland bij het ontwikkelen van duurzame energie en zorg je dat je zelf ook milieuvriendelijker wordt. Dit is dus geen uitgave waarop je moet proberen te bezuinigen.
  • De contractvoorwaarden: jouw energieprijs wordt onder andere bepaald door je verbruik, door het type contract dat je kiest, van de aanbieding die je neemt en ook door de regio waar je woont. Je kunt de prijs dus verlagen door de goedkoopste contractopties te kiezen.
  • Je eigen energieverbruik: het is geen goed idee om te gaan zitten wachten tot de energieprijzen naar beneden gaan of er een leverancier langskomt die je betere prijzen kan bieden. Je kunt zelf voldoende doen om je energieverbruik te verlagen. Leveranciers zoals Qurrent geven je hier graag gratis advies over.

 

Vergelijk offertes

Het vergelijken van energieleveranciers kan soms een interessant resultaat geven en dit is iets dat iedereen zeker jaarlijks zou moeten doen. Onze vergelijkingstool is volledig onafhankelijk en kan je in een mum van tijd vertellen of jij nog steeds de beste prijs betaalt voor jouw energie.

 

 

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …