Energieprijzen Qwint

Qwint is één van de Nederlandse energieleveranciers die alleen groene energie levert aan de Nederlandse markt. Dit willen ze doen door zo min mogelijk gebruik te maken van tussenpersonen en dus de klant veel persoonlijke aandacht te geven. De klantenservice van Qwint krijgt dan ook een zeer hoge score en heeft ervaren medewerkers die je snel kunnen helpen. De groene energie van Qwint wordt opgewekt uit water en wind. Qwint is een kleine energieleverancier met een groot toekomstbeeld. Hier lees je over de prijzen die je bij Qwint betaalt voor hun groene energie.

 

De energieprijzen

Het is moeilijk veel informatie te vinden over de prijzen van de energie bij Qwint. Als je wilt weten wat deze leverancier jou kan bieden, dan kun je dit het beste achterhalen door een prijsvergelijking te doen of door direct bij hen een offerte op te vragen. Er zullen ongetwijfeld aanbiedingen zijn waar je gebruik van kunt maken, zoals een korting wanneer je een contract afsluit voor een langere tijd, of een welkomstbonus. De onderstaande tabel geeft je een idee van de prijzen voor gas en elektriciteit die Qwint deze periode hanteert. Deze zijn inclusief btw.

 

Qwint tarieven december 2017 Prijs per eenheid
Tarief voor elektriciteit variabel €0,203 per kWh
Tarief voor gas variabel €0,664 per m3

 

  • Hoger dan gemiddeld: de kosten per eenheid bij Qwint liggen hoger dan gemiddeld. Er zijn leveranciers van groene energie die je een betere prijs kunnen bieden. Alleen door een goede vergelijking te maken kun je uitvinden of Qwint de beste leverancier is voor jou.
  • Contract met een vast tarief: de goedkoopste optie die je hebt is een contract af te sluiten voor een bepaalde tijd met vaste tarieven. Dan weet jij precies wat je maandelijks zal betalen totdat het contract verloopt. Je hebt echter geen vrijheid om het contract voor de einddatum te beëindigen en doe je dit wel, dan zal je een opzegboete moeten betalen van maximaal €125 per energiesoort die je bij hen koopt.
  • Een contract met een variabel tarief: de prijzen die je boven in de tabel ziet zijn voor een variabel tarief. Dit is de duurste optie die je hebt, omdat dit je de mogelijkheid geeft elk moment je contract op te zeggen. De tarieven die je betaalt veranderen naar aanleiding van de veranderingen op de markt en de veranderende energieprijzen.

 

De prijsopbouw

De prijs voor energie in Nederland wordt voor een groot gedeelte bepaald door de vraag naar energie en het beschikbare aanbod. De markt heeft dus een grote invloed op de energieprijzen en de leverancier past hier zijn eigen prijzen ook op aan. Van de totaalprijs bestaat 37 procent uit deze ‘kale’ energieprijs en dit gedeelte wordt door de leverancier bepaald. De overheid beslist hoeveel belasting we over onze energie moeten betalen. Belastingen maken dan ook een groot gedeelte uit van de totaalprijs en met een aandeel van 44 procent zijn ze de grootste bijdrager. De netbeheerder regelt het transport van de energie en andere zaken zoals de meterhuur en de aansluitingskosten. De overige 19 procent van de totaalprijs is voor energie gaat naar de netbeheerder. Deze drie instanties passen hun prijzen onafhankelijk van elkaar elk half jaar aan op hun eigen behoeften en bepalen dus tegelijkertijd wat wij de komende periode moeten betalen voor onze energie.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De overheid bepaalt dus de belastingen en deze moet iedereen betalen. De netbeheerkosten staan ook vast en zijn voor iedereen hetzelfde. De enige kosten waar je als consument dus invloed op hebt zijn de prijzen die de leverancier hanteert. Om te kunnen concurreren met elkaar verschillen deze prijzen per leverancier. Door de volgende keuzes slim te maken kun je invloed uitoefenen op de prijs die je betaalt voor jouw energie.

  • De leverancier zelf: aangezien de leveranciers hun prijzen elk half jaar aanpassen, kan het maar zo zijn dat jouw contract niet meer het voordeligste is. Loopt deze bijna af, dan kun je het beste een goede vergelijking maken om te zien of jij ook geld kunt besparen op je energiekosten.
  • Het contract: een contract met vaste tarieven en voor een bepaalde duur is bijna altijd goedkoper dan een contract met variabele tarieven en voor onbepaalde duur. Ook heb je de keuze tussen groene- en grijze energie en is er je eigen energieverbruik wat allemaal invloed heeft op de prijs. Het is altijd beter om groene energie te kiezen, maar de andere voorwaarden kun je zelf zo instellen dat je de beste prijs zal ontvangen.
  • Je eigen energieverbruik: allerlaatst kun je natuurlijk zelf een heleboel doen om je energieverbruik te verlagen. Overweeg je woning beter te isoleren, zet je thermostaat lager, maak gebruik van het daltarief en denk eventueel aan zonnepanelen. Veel groene energieleveranciers zullen je hier graag over inlichten.

 

Vergelijk offertes

Zonder jezelf ergens toe te verplichten kun je hier zien of jij nog steeds de beste prijs betaalt voor jouw energie. Onze onafhankelijke vergelijkingstool kan je in een makkelijk overzicht tonen welke deals er voor jou beschikbaar zijn op dit moment.

 

 

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …