Energieprijzen Robin Energie

Robin Energie staat erom bekend zeer goede prijzen te bieden. Het is dan ook een budgetleverancier die alleen grijze energie levert. Als jij een lage rekening nodig hebt en een leverancier zonder poespas, dan is Robin Energie misschien een goede leverancier voor jou. Robin Energie richt zich voornamelijk op de zakelijke markt waar het een contract aanbiedt waar geen borg voor hoeft te worden betaald. Dit doet het door zaken doen met een directe verantwoordelijke bij het bedrijf, zoals een bewindvoerder of een budgetbeheerder. Particulieren kunnen ook een contract afsluiten bij Robin Energie. Hier lees je over de tarieven die Robin Energie hanteert.

 

De energieprijzen

Er zijn enkele manieren waarop je kunt achterhalen hoeveel jij zou betalen als klant van Robin Energie. Ten eerste kun je met Robin Energie contact opnemen en vragen om een offerte. Je kunt ook je gegevens invoeren in een vergelijkingswebsite en een uitgebreide vergelijking uitvoeren zodat je naast Robin Energie ook de prijzen van andere leveranciers kunt bekijken. Wil je als particulier een contract afsluiten bij Robin Energie, dan moet je wel een borg betalen die overeenkomt met je ingeschatte energieverbruik. Door vele bezuinigingen te maken probeert Robin Energie wel de beste prijs te bieden van dit moment. Wat deze prijs is, zal je zelf moeten achterhalen.

 

Robin Energie tarieven december 2017 Prijs per eenheid
Tarieven alleen beschikbaar op aanvraag bij Robin Energie.

 

Zakelijke of particuliere energie

Zakelijke energie is speciaal in het leven geroepen voor ondernemingen. Eigenlijk is dit niets anders dan een energiecontract afgestemd op grootverbruik. Dat komt doordat de prijs die je betaalt met een zakelijk contract vaak exact is afgestemd op de marktprijs. De leverancier koopt de energie direct van de energiemarkt en verkoopt dit vervolgens aan grootverbruikers voor marktprijzen. Hierdoor zal je wel elke maand een andere rekening zien, maar kun je ook gebruik maken van de laagste tarieven. Er zullen dus ondernemingen zijn waarbij een zakelijk contract niet aansluit. Denk hierbij aan een ZZP’er die vanuit thuis werkt of een klein MKB-bedrijf waar slechts een paar mensen werken. In sommige gevallen is het dan beter om voor particuliere energie te kiezen, ook al run je je eigen bedrijf. Dat komt doordat je daar gebruik kunt maken van interessante aanbiedingen, welkomstkortingen en meerdere contractmogelijkheden. Grote bedrijven met zware servers of een groot aantal werknemers kunnen vaak wel profijt hebben van een zakelijk contract.

 

De prijsopbouw

In Nederland zijn de energieprijzen opgebouwd uit drie compartimenten, namelijk belastingen, netbeheerkosten en de energieprijs zelf. Over de belastingen en de netbeheerkosten heb je zelf niets te zeggen en deze worden elk half jaar bekend gemaakt voor respectievelijk de overheid en de netbeheerder. De hoogte van deze kosten staat vast en iedereen moet deze standaard betalen. De prijs voor energie verschilt echter per leverancier. Dit is omdat ze elk hun energie op een bepaalde manier opkopen en natuurlijk ook winst moeten maken. Zo ontstaat er ook een gezonde concurrentie onder de leveranciers en heb je als consument de mogelijkheid je contract af te stemmen op je persoonlijke situatie. De totaalprijs bestaat op dit moment voor 44 procent uit belastingen, voor 37 procent uit energiekosten en voor 19 procent uit netbeheerkosten. Dit verandert echter elk jaar nadat de drie instanties hun financiële plannen voor de komende periode hebben aangekondigd.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het kiezen voor je energiecontract kom je voor een aantal keuzes te staan waarmee je zelf invloed kunt uitoefenen op de eindprijs. De grootste bijdragers vind je hier.

  • De leverancier: de prijzen per leverancier verschillen dus onderling en je zou gek zijn als je hier geen gebruik van maakt. Je kunt het beste 6 tot 8 weken voordat je contract afloopt een vergelijking maken van wat de energiemarkt te bieden heeft voor jou. Zo weet je zeker dat je weer een tijdje de beste prijs betaalt.
  • Vaste- of variabele tarieven: als je een contract afsluit voor een bepaalde tijd, dan zal je hier ook vaste tarieven bij krijgen. Dat betekent dat je maandelijkse tarieven niet veranderen totdat je contract afloopt. Deze optie is goedkoper en geeft je meer zekerheid. Het alternatief is een contract met tarieven die met de energieprijs mee veranderen. Deze kun je elk moment opzeggen, maar je betaalt vaak wel meer per eenheid.
  • Je eigen verbruik: de beste manier om geld te besparen op je energieverbruik is door deze proberen te verlagen. Denk hierbij aan het treffen van isolatiemaatregelen of het plaatsen van zonnepanelen. Minder drastische maatregelen zijn ook mogelijk. Je kunt je thermostaat standaard een graadje lager zetten, je kunt je zware machines alleen ’s nachts laten werken en je cv-ketel vervangen door een hr-ketel, bijvoorbeeld. Er zijn genoeg instanties die je hier graag gratis over informeren.

 

Vergelijk offertes

Hier kun je beginnen met het vergelijken van energieleveranciers en dit doe je met onze onafhankelijke vergelijkingstool. Zo kun je snel zien of het tijd is van energieleverancier te veranderen.

 

 

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …