Energieprijzen Sepa Green

Als jij graag mee wilt helpen het produceren van duurzame energie in Nederland te stimuleren en daarbij zo min mogelijk CO2-uitstoot wilt veroorzaken, dan is Sepa Green een energieleverancier die aansluit bij jouw visie. Door alleen groene energie te verkopen dat zoveel mogelijk in Nederland is opgewekt, levert Sepa Green (en haar klanten) een bijdrage aan het duurzamer maken van de Nederlandse energie-industrie. Sepa Green biedt zowel contracten voor particulieren als voor de zakelijke markt. Hier lees je over de tarieven die daarmee gepaard gaan.

 

De energieprijzen

Als jij wilt weten hoeveel je precies zou moeten betalen voor je groene energie van Sepa Green, dan kun je dit op twee manieren achterhalen. Ten eerste kun je contact met de leverancier zelf opnemen en bij hen je gegevens invullen. Je krijgt dan op basis van je energieverbruik en de contractvoorwaarden die je hebt ingevuld een aanbod. Ook kun je je gegevens achterlaten bij een onafhankelijke vergelijkingswebsite waar Sepa Green bij is aangesloten. Zo kun je niet alleen de prijzen zien van Sepa Green, maar kun je deze ook vergelijken met andere (groene) leveranciers. Hier kunnen we dus helaas (nog) geen prijzen geven.

 

Sepa Green tarieven december 2017 Prijs per eenheid
Tarieven alleen beschikbaar op aanvraag bij Sepa Green.

 

Groene of grijze energie?

Sepa Green probeert zoveel mogelijk groene energie te leveren die in Nederland is opgewekt. Echter, omdat er nog niet genoeg energie wordt geproduceerd om elk huishouden in Nederland van groene energie te voorzien, importeren veel groene leveranciers ook energie uit Europa. Grijze energie wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen die eindig zijn, zoals gas, kool en olie. Deze brandstoffen dreigen dus een keer op te raken en dan is er een stabiel alternatief nodig om Nederland van energie te kunnen voorzien. Groene energie wordt opgewekt uit oneindige bronnen, zoals de zon, de wind en het water. Ook komt er bij het produceren aanzienlijk minder of geen CO2 vrij. Door te kiezen voor een leverancier van alleen groene energie kun je de productie hiervan helpen stimuleren en zal je het mogelijk maken om van groene energie een goede vervanger te maken voor grijze energie. Daarnaast draag je een steentje bij om het milieu om ons heen gezonder te maken en de CO2-uitstoot te verminderen.

 

De prijsopbouw

De prijzen voor energie zijn voor iedereen hetzelfde opgebouwd. Er zijn de belastingen en de netbeheerkosten die je moet betalen en waarvan de prijzen vast staan. De overheid beslist elk half jaar met hoeveel de belastingen omhoog of omlaag zullen gaan en de netbeheerder past onder andere zijn prijs aan op veranderende transportkosten voor energie. Kijkende naar de opbouw, dan valt op dit moment 44 procent van de totaalprijs onder de belastingen en 19 procent onder de netbeheerkosten. Deze verhouding verandert dus wel elk half jaar. De overige 37 procent bestaat uit de prijs voor energie en deze wordt bepaald door de leverancier. De prijs voor energie is variabel, omdat deze per leverancier verschillend is. Het wordt voornamelijk beïnvloed door de vraag en het aanbod en de energiemarkt situatie van dat moment. Als consument kun je dus alleen je energieprijs beïnvloeden door te kijken naar de prijzen van de verschillende leveranciers.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De energiemarkt in Nederland is geprivatiseerd en de energieleveranciers concurreren met elkaar voor de beste prijs. Als consument kun je hier gebruik van maken, omdat je er zelf zorg voor kunt dragen dat je de voordeligste aanbieding kiest die aansluit op jouw situatie. Dit doe je door bepaalde keuzes te maken tijdens en na het samenstellen van je contract.

  • De leverancier: het eerste wat je kiest is de leverancier en dit doe je het beste door een uitgebreide vergelijking te maken. Er zijn voldoende betrouwbare vergelijkingswebsites waar je dit kunt doen. Je kiest vervolgens de leverancier uit die het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen en die daarvoor de voordeligste prijs vraagt.
  • Het contract: je kunt enkele overwegingen maken wat betreft je contract die de prijs zullen doen veranderen. Zo heb je de keuze uit een contract met vaste tarieven of een contract met variabele tarieven. Ook kun je kiezen tussen groene- en grijze stroom. De contractduur is ook belangrijk. Je kunt dit doen voor een onbepaalde of een bepaalde tijd. Al deze keuzes en beslissingen zullen de uiteindelijke prijs positief of negatief beïnvloeden.
  • Je eigen gewoontes: als laatste moet je natuurlijk ook naar jezelf kijken en kun je je energiekosten verlagen door simpelweg minder energie te gebruiken. Denk goed na over de stand van je thermostaat, over de isolatiewaarde van je woning en de energiezuinigheid van je zware machines. Een oude cv-ketel verbruikt bijvoorbeeld aanzienlijk meer energie dan een nieuwe hr-ketel waardoor deze investering zichzelf terugbetaalt.

 

Vergelijk offertes

Door onze onafhankelijke vergelijkingstool te gebruiken kun je alle groene energieleveranciers zoals Sepa Green met elkaar vergelijken op verscheidene belangrijke punten. Wil je een breder overzicht, dan kun je natuurlijk grijze energie ook toevoegen. Zo kun je snel zien of jij nog steeds de beste prijs betaalt voor jouw energie.

 

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …