Energieprijzen UnitedConsumers Energie

Bij UnitedConsumers Energie staat samenwerking centraal. Alle klanten van UnitedConsumers Energie in Nederland, en dit zijn er nu zo’n half miljoen, vormen namelijk samen een collectief. Als collectief kan United Consumer voor haar klanten grootschalig energie inkopen en dit als kortingstegoed aan haar klanten aanbieden. Dit kun je zien als een soort spaarpot. Hierdoor heb je bij UnitedConsumers altijd de beste energieprijs en deze is dus door deze manier van leveren vrij variabel. UnitedConsumers koopt groene windenergie en wat je hiervoor moet betalen, lees je hier.

De energieprijzen

Het is erg lastig de prijzen voor energie bij UnitedConsumers te vinden en dit is niet omdat ze hier geheimzinnig om zijn, maar dit is meer omdat de prijzen regelmatig veranderen. Ook de contracten die worden aangeboden veranderen, al naar gelang de energie die UnitedConsumers heeft gekocht. De beste manier om erachter te komen welke voordelen UnitedConsumers op dit moment aanbiedt is door contact met hen zelf op te nemen of door een vergelijking te maken waarbij meerdere energieleveranciers worden betrokken. Aldus UnitedConsumers betaal je bij hen altijd een lage prijs voor energie en krijgt iedere nieuwe klant een welkomstbonus van €70. Tot eind december 2017 wordt deze zelfs verdubbeld. De opzegboete voor als je vroegtijdig je contract wilt beëindigen betalen ze naar eigen zeggen zelf. Het is dan ook geen wonder dat UnitedConsumers is beoordeeld met een 9.1 door haar huidige klanten.

 

UnitedConsumers Energie tarieven december 2017 Prijs per eenheid
Tarieven alleen beschikbaar op aanvraag bij UnitedConsumers Energie.

 

Groene of grijze energie?

UnitedConsumers levert dus alleen groene stroom en dit is een goede zaak. Grijze stroom, de alternatieve optie die je hebt, is vaak goedkoper, maar deze wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Dat betekent dat er olie, kolen of gas wordt gebruikt om energie mee te produceren. Deze fossiele brandstoffen dreigen een keer op te raken en als er dan geen alternatief gevonden is, zou theoretisch een gedeelte van de Nederlandse huishoudens zonder energie komen te zitten. Groene stroom is het beste alternatief, omdat dit gewonnen wordt uit oneindige bronnen, zoals de zon, het water en de wind. Deze kunnen niet opraken, wat op zich al een groot voordeel is. Tijdens het produceren van groene energie komt ook niet of nauwelijks CO2 vrij, wat betekent dat het ook een aanzienlijk betere optie is voor het milieu. Leveranciers zoals UnitedConsumers maken het mogelijk om groene energie te kopen voor een gunstige prijs en helpen je ook een bijdrage te doen richting het duurzamer maken van de Nederlandse energie-industrie.

 

De prijsopbouw

De prijs voor energie in Nederland is eigenlijk maar klein. De energieleveranciers zetten deze elk half jaar vast en doen dit naar aanleiding van de marktsituatie en hun eigen behoeften als bedrijf. De energieleveranciers concurreren met elkaar waardoor je bij de één een andere prijs voor je energie moet betalen als bij de ander. De energieprijs neemt gemiddeld 37 procent in beslag van het totale bedrag dat je betaalt per eenheid. De overige 63 procent wordt in beslag genomen door belastingen (44 procent) die worden bepaald door de overheid en de netbeheerkosten (transport, meterhuur, etc.) die worden vastgezet door de netbeheerder. Deze laatste twee uitgaven staan vast en zijn voor iedereen hetzelfde. De overheid en de netbeheerder concurreren immers met niemand anders.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Aangezien iedereen belasting en netwerkkosten betaalt kun je daar weinig aan veranderen. Waar je wel invloed op hebt is de prijs die je betaalt enkel voor je energie. Omdat deze elk half jaar veranderen en per leverancier anders zijn, kan het dus goed voorkomen dat jij niet meer de beste prijs betaalt. Hier vind je enkele voorbeelden van keuzes die dat beïnvloeden.

  • De leverancier: het is heel simpel; waarom zou je bij één leverancier blijven als je bij een andere voor soortgelijke voorwaarden een lager bedrag kunt betalen? Komt jouw contract ten einde, dan kun je dus een prijsvergelijking doen en eventueel overstappen. Aangeraden wordt om dit elk jaar te doen en hier bespaar je veel geld mee.
  • De tarieven: kies je voor een contract van een bepaalde duur en met vooraf vastgestelde tarieven, dan betaal je vaak het minste. Een contract van onbepaalde tijd en met variabele tarieven is duurder. Je kunt dan namelijk elk moment je contract opzeggen, zonder financiële consequenties.
  • Het type energie: zoals al eerder uitgelegd kun je kiezen tussen groene en grijze energie. Alhoewel groene energie milieutechnisch een betere keuze is, is het vaak ook duurder en soms misschien te duur. Toch wordt groene energie steeds betaalbaarder en zijn er naast UnitedConsumers veel leveranciers die dit voor een zeer gunstige prijs kunnen aanbieden. Een vergelijking alleen op groene energie zou dit voor jou moeten kunnen aanwijzen.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om uit te vinden of jij geld kunt gaan besparen op je energierekening is door een vergelijking te maken. Met onze onafhankelijke vergelijkingstool kun je snel achterhalen of jij nog steeds de beste prijs betaalt of dat het tijd is voor een overstap.

 

 

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …