DELTA

Delta is een energieleverancier die is gevestigd in het Zeeuwse Middelburg en Vlissingen. Het bedrijf staat er niet alleen om bekend een uitgebreide waaier aan energie gerelateerde pakketten aan te bieden voor particulieren, maar ook voor zakelijke klanten. Delta streeft naar betaalbare energie voor iedereen, maar wil daarbij ook het milieuvriendelijke aspect niet uit het oog verliezen. Omwille van deze reden wordt er door het bedrijf alles aan gedaan om de hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten zoveel als mogelijk is te beperken. Dit alles maakt Delta tot een zeer interessante en bovendien ook toekomstgerichte energieleverancier.

Historie

Delta Energie mag zich een van oorsprong Zeeuws energiebedrijf noemen. Het bedrijf ontstond in het jaar 1991 uit een fusie die werd voltrokken tussen enerzijds de Watermaatschappij Zuid West Nederland en anderzijds de Provinciaalse Energie Maatschappij. Vanaf het prille begin heeft Delta aangegeven dat het als energieleverancier het verminderen van de uitstoot aan CO2 hoog in het vaandel draagt. Dat blijkt ook uit de praktijk. Deze energieleverancier heeft zichzelf bovendien als doel gesteld om tegen het jaar 2050 helemaal CO2-neutraal te zijn.

Tarieven

In eerste instantie zal je bij het evalueren van de verschillende energiepakketten van Delta kunnen vaststellen dat er twee opties met vaste tarieven worden aangeboden. Het betreft hier enerzijds een pakket met vaste prijzen voor een looptijd van één jaar en anderzijds een pakket met vaste prijzen voor een looptijd van 3 jaar. Hoe langer de looptijd van het contract des te lager de maandelijkse kosten komen te liggen. Er voor kiezen om één van de verschillende energiepakketten met vaste looptijd af te sluiten zorgt er uiteraard wel steeds voor dat je niet voortijdig kan opzeggen. Doe je dat wel, dan loop je helaas het risico dat je tegen een bepaalde opzegvergoeding aanloopt. Daarover verder op deze pagina echter meer.

 

Ben je niet meteen een liefhebber van langlopende contracten en vaste tarieven? In dat geval biedt Delta je ook de mogelijkheid aan om te kiezen voor een doorlopend energiecontract met variabele tarieven. Voor een prijs van 118,34 euro per maand kan je genieten van een vrije en ongebonden overeenkomst waardoor je op elk gewenst ogenblik kan overstappen naar een andere partij. In vergelijking met tal van andere energieleveranciers kan er bovendien worden vastgesteld dat deze prijzen van Delta uitermate competitief zijn.

Ervaringen

De ervaringen van klanten met Delta zijn uitstekend. Niet alleen biedt deze energieleverancier dan ook voor iedereen energiepakket naar wens, daarnaast zijn ook de tarieven steeds bijzonder concurrentieel. Dit zorgt er voor dat energie voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers zeer betaalbaar kan worden gehouden. Bovendien wordt de klantenservice van Delta geprezen omwille van haar professionaliteit en vriendelijkheid. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, met de ervaringen met deze energieleverancier zit het meer dan goed.

Meterstanden doorgeven

Het doorgeven van de meterstanden kan bij de energieleverancier Delta gebeuren op verschillende manieren. Je kan er namelijk voor kiezen om deze gewoon schriftelijk te bezorgen, maar het is uiteraard heel wat interessanter en bovendien ook efficiënter wanneer je dit gewoon doet door middel van het online klantenpaneel van Delta. Op deze manier ben je er zeker van dat je meterstanden goed worden ontvangen en bovendien blijven ze raadpleegbaar naar de toekomst toe. Bij een mogelijke verhuis kan dit best wel interessant zijn. Ben je in het bezit van een slimme meter? In dat geval spreekt het voor zich dat je de meterstanden niet meer hoeft door te geven. Ze kunnen dan immers automatisch door Delta worden afgelezen.

Opzeggen

Indien je er voor hebt gekozen om een bepaald energiecontract aan te vragen bij Delta en je deze nu wenst op te zeggen zijn er een aantal factoren waar je rekening mee zal willen houden. Het vroegtijdig opzeggen van een contract met vaste looptijd betekent namelijk in de praktijk altijd dat je tegen een bepaalde opzegvergoeding aan kunt lopen. Wil je dit graag voorkomen? In dat geval is het wellicht interessant om te kiezen voor een energiecontract van onbepaalde tijd waarbij er sprake is van een variabele kost. In bepaalde situaties is het ook bij een vast contract mogelijk om een kosteloos op te zeggen. Dit geldt onder meer in het geval dat je gaat samenwonen met iemand die reeds over een Delta energiepakket beschikt evenals wanneer er sprake is van een overlijden.

Inloggen

Delta is een zeer eigentijdse energieleverancier die het belangrijk vindt om haar klanten zoveel mogelijk zelfstandig acties uit te kunnen laten voeren. Omwille van deze reden heeft ze er dan ook voor gekozen om uit te pakken met de online klantenomgeving ‘Mijn Delta’. Binnen deze omgeving is het niet alleen maar mogelijk om facturen te raadplegen, maar kan je bijvoorbeeld ook de meterstanden doorgeven. Heb je er voor gekozen om niet alleen maar energie, maar ook mogelijke andere diensten af te sluiten bij Delta? In dat geval zijn ze allemaal te beheren in jouw centrale klantenomgeving! Praktischer kan haast niet!

Adresgegevens

Delta biedt haar (potentiële) klanten steeds verschillende mogelijkheden aan om contact met haar op te nemen. Dit kan dan ook gebeuren door middel van de onderstaande gegevens:

 

Bezoekadres:

Poelendaelesingel 10

4335 JA  Middelburg

 

Postadres:

Postbus 5048

4330 KA  Middelburg

 

Telefoon: 0118-22.55.00

 

Wie via e-mail contact wenst op te nemen met Delta zal daarvoor gebruik moeten maken van het contactformulier welke is terug te vinden op de website van de energieleverancier.

Facturering

De facturering gebeurt bij Delta op de klassieke wijze. Dit betekent dat je, afhankelijk van het gekozen energiecontract, een maandelijkse factuur zal ontvangen. Deze factuur fungeert als voorschot waardoor er aan het einde van het jaar nog een afrekening zal volgen. Heb je onverhoopt teveel voorschotten betaald? Dan zal je kunnen rekenen op een gedeeltelijke terugbetaling. Is er sprake van een groter verbruik dan deze waarvoor de voorschotten werden betaald? In dat geval zal er uiteraard nog een extra storting moeten worden uitgevoerd.

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …