E.ON

E.ON is een van oorsprong Duits energiebedrijf welke op de Nederlandse markt een aanzienlijke bekendheid geniet. E.ON staat er als energiebedrijf niet uitsluitend om bekend verschillende interessante mogelijkheden aan te bieden aan haar klanten, daarnaast biedt ze ook heel wat concrete tips om bijvoorbeeld te besparen op je verbruik op vlak van energie. Het feit dat deze energieleverancier bovendien reeds enige tijd actief is op de Nederlandse markt zorgt er voor dat veel klanten er elke dag opnieuw vol vertrouwen gebruik van maken.

Historie

De energieleverancier E.ON vond haar oorsprong in Essen, Duitsland in het jaar 2000. Ze ontstond in deze tijd uit een fusie tussen VEBA en VIAG. Door de jaren heen is E.ON uitgegroeid van een belangrijke speler op de Duitse markt tot een bedrijf met sterke marktposities in tal van Europese landen. Buiten Nederland is ze dan ook nog actief in België, Groot-Brittannië, Italië, Rusland, Scandinavië en Spanje. Uiteraard wordt ook thuisland Duitsland niet over het hoofd gezien. E.ON heeft de voorbije jaren aanzienlijk geïnvesteerd in het verder verbeteren van haar dienstverlening. Niet in het minst het verbeteren van het gebruiksgemak voor de klanten van het energiebedrijf stond hierbij centraal.

Tarieven

E.ON biedt haar klanten drie verschillende soorten energiepakketten aan. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het pakket waarbij je gedurende één jaar kan genieten van een vastgestelde kostprijs. Ben je wel iemand die een liefhebber is van vaste kosten en de zekerheid die ermee gepaard gaat, maar zou je daar graag voor een langere termijn van willen kunnen genieten? In dat geval is het ook altijd een aanrader om even te kijken naar het 3-jarig durend contract welke wordt aangeboden door E.ON. Ben je eerder een persoon die zich niet graag bindt aan een bepaalde partij en wil je optimaal kunnen genieten van eventuele dalende energiekosten? In dat geval wordt er ook een flexibele oplossing aangeboden waarmee je er werkelijk op elk gewenst ogenblik voor kan kiezen om over te stappen naar een nieuwe partij zonder dat daarvoor een opzegvergoeding in rekening wordt gebracht. E.ON heeft er voor gekozen om geen vaste tarievenlijst te publiceren, maar biedt (potentiële) klanten wel een zeer interessante en gebruiksvriendelijke mogelijkheid om op basis van hun te verwachten verbruik te bepalen welke kosten ze precies zullen moeten betalen.

Ervaringen

Eén van de belangrijkste redenen voor veel mensen om over te stappen naar E.ON is uiteraard terug te vinden in de fantastische prijssetting die door deze energieleverancier wordt gehanteerd. Bovendien is het ook nog eens zo dat E.ON bij een vroegtijdige overstap vanuit een vast contract een deel of zelfs de volledige opzegvergoeding voor haar rekening kan nemen. Dit gecombineerd met de uitstekende service en de klantvriendelijkheid van deze energieleverancier zorgt er voor dat elke dag opnieuw heel wat gebruikers positieve ervaringen met betrekking tot dit energiebedrijf de wereld insturen.

Meterstanden doorgeven

Voor het doorgeven van de meterstanden biedt E.ON haar gebruikers diverse mogelijkheden aan. De meest praktische is ongetwijfeld deze waarbij de meterstanden gewoon online in de klantenomgeving van het energiebedrijf worden ingegeven. Op deze manier kunnen ze meteen door E.ON worden verwerkt en bovendien blijven ze raadpleegbaar in de toekomst. Wanneer je het werken in de online omgeving van E.ON toch niet helemaal fijn vindt is het ook een optie om de meterstanden gewoon schriftelijk door te sturen. Hou er wel rekening mee dat dit steeds binnen de aangegeven termijn dient te gebeuren. Ben je reeds in het bezit van een slimmer meter? In dat geval is het voor E.ON mogelijk om de meterstanden automatisch af te lezen waardoor er geen echte opgave meer dient te gebeuren.

Opzeggen

E.ON biedt haar gebruikers een interessante, online klantenomgeving waar heel veel verschillende zaken in mogelijk zijn. Je kan hier als klant uiteraard ook probleemloos al jouw E.ON diensten beheren. Zou je bijvoorbeeld graag een bepaald energiepakket willen opzeggen en / of wil je overstappen? Dan kan dat op deze manier worden doorgegeven. Wanneer je er voor hebt gekozen om een vast energiepakket af te sluiten met een bepaalde, specifieke looptijd en je deze vroegtijdig wenst op te zeggen dien je er wel rekening mee te houden dat E.ON je een bepaalde opzegvergoeding in rekening kan brengen. In bepaalde situaties wordt er door deze energieleverancier evenwel voor gekozen om de vergoeding niet aan te rekenen. Dit is onder meer het geval wanneer er sprake is van een overlijden.

Inloggen

Mijn E.ON is de online beheeromgeving van de energieleverancier E.ON. Door in te loggen op deze beschermde omgeving is het mogelijk om verschillende acties uit te voeren. Niet alleen krijg je namelijk een duidelijk beeld van de diensten die je hebt afgesloten, daarnaast kan je ook allerhande (financiële) aanpassingen aanbrengen, is het mogelijk om facturen te raadplegen en kan je ook op zeer efficiënte wijze de meterstanden doorgeven. Dit maakt de online omgeving die met Mijn E.ON is gecreëerd er eentje die voor de klant toch een aanzienlijke, extra gebruiksvriendelijkheid met zich meebrengt.

Adresgegevens

E.ON biedt haar klanten steeds de mogelijkheid om op verschillende manieren contact met hen op te nemen. Zo is het mogelijk om dit bedrijf te gaan bezoeken, maar beschikt ze tevens over een postadres. Wil je liever telefonisch contact met E.ON? Ook dat is uiteraard een optie. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat er op dit vlak een onderscheid wordt gemaakt tussen particuliere en zakelijke klanten.

Bezoekadres:

E.ON Benelux Levering B.V.

Dr. Holtroplaan 2 – 28

5652 XR Eindhoven

Postadres:

E.ON Benelux Levering B.V.

Postbus 2402

5600 CK Eindhoven

 Telefoon consumenten: 0900-0601

Telefoon zakelijk: 040-257-76-00

Facturering

Indien je er voor kiest om een energiecontract af te sluiten bij E.ON worden er maandelijkse voorschotfacturen opgemaakt en doorgestuurd. Deze voorschotten worden op het einde van het jaar verrekend op basis van het gerealiseerde verbruik. Is er sprake van een te laag betaald voorschot? In dat geval zal er nog een bepaalde extra kostprijs aangerekend worden. Heb je teveel voorschotten betaald? Dan worden deze na ontvangst van de afrekening teruggestort. Deze werkwijze van E.ON is uiteraard vergelijkbaar met deze die wordt gehanteerd door andere energieleveranciers.

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …