easyEnergy

Daar waar verschillende energieleveranciers er voor kiezen om een bepaalde welkomstkorting aan te bieden aan nieuwe klanten geldt dat niet voor het energiebedrijf easyEnergy. Zij is namelijk van mening dat alle klanten recht hebben op dezelfde lage kosten. Dat blijkt ook in de praktijk. Niet voor niets staat deze leverancier dan ook te boek als één van de voordeligste op de Nederlandse markt. Wil je graag zeker zijn van de scherpst mogelijke prijzen op vlak van energie? In dat geval kan het dus zeker de moeite waard zijn om de mogelijkheden van easyEnergy onder de loep te nemen.

Historie

We zouden gerust kunnen stellen dat easyEnergy één van de meest bijzondere energieleveranciers is op de Nederlandse markt. Dit heeft deels te maken met het feit dat de huisstijl duidelijk is geleend van easyJet, de populaire prijsvechter, maar anderzijds is er ook nog het feit dat de groene stroom en het gas tegen actuele inkoopprijzen wordt aangeboden. Deze energieleverancier zag het levenslicht op de Nederlandse markt op 29 maart van 2017 en heeft niet geheel tegen de verwachting in, in geen tijd een zeer omvangrijk klantenbestand weten te verzamelen.

Tarieven

easyEnergy is op vlak van tarieven duidelijk een vreemde eend in de bijt. Ze kiest er dan ook steevast voor om haar klanten de actuele stroom- en gasprijzen in rekening te brengen. Voor alle duidelijkheid, het betreft hier geen actuele verkoop-, maar wel inkoopprijzen. Het ontbreken van een opslag op deze kosten probeert het bedrijf in te dekken door een vaste kost in rekening te brengen voor haar dienstverlening ter waarde van 5 euro per maand per aansluiting. Deze kostprijs is inclusief BTW. Uiteraard spreekt het voor zich dat ook de verplichte kosten zoals belasting evenals netbeheerkosten in rekening zullen worden gebracht, maar dat geldt ook voor de andere energieleveranciers die op de markt zijn terug te vinden.

Om te kunnen achterhalen welke actuele prijzen je nu precies voor stroom en gas bij deze leverancier dient te betalen kan er altijd voor worden gekozen om de actuele tarieven op de website te raadplegen. De prijzen voor stroom wisselen om het uur, maar worden wel telkens om 13h00 bepaald voor de dag erop. De gasprijs kent een wisselend prijsverloop per dag en wordt bepaald om 06h00 ’s ochtends. Alle bedragen die in het overzicht op de website van deze energieleverancier zijn terug te vinden zijn exclusief BTW.

Ervaringen

Het is onnodig om te zeggen dat de belangrijkste drijfveer voor veel mensen om zich aan te melden als klant bij easyEnergy is terug te vinden in het feit dat ze zowel stroom als gas aanbiedt tegen de actuele inkoopprijzen. Dit blijkt goed uit te pakken en het systeem met de slimme meter slaat goed aan bij de klanten. Daarnaast wordt er door gebruikers aangegeven dat de klantenservice van dit energiebedrijf er één is die zeer deskundig is en mensen vriendelijk te woord staat. Tot dusver kunnen we dan ook alleen maar concluderen dat de ervaringen met easyEnergy bijzonder positief zijn.

Meterstanden doorgeven

Op het ogenblik dat de meterstand wordt opgevraagd door easyEnergy zal je daarvoor een e-mail ontvangen waarin een link is terug te vinden. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je gewoon op een zeker ogenblik zelf de meterstanden wenst door te geven. Dit is mogelijk door een e-mail te sturen naar klantenservice@easyenergy.com. In principe zullen deze situaties zich in de praktijk evenwel niet of nauwelijks voordoen, tenzij er sprake zou zijn van een bepaalde storing. Dit heeft alles te maken met het feit dat de dienstverlening van easyEnergy volledig is gebaseerd op de plaatsing van een slimme meter. In principe zou dit er voor moeten zorgen dat je als gebruiker niet zelf de meterstanden moet doorgeven.

Opzeggen

De unieke werkwijze van easyEnergy zorgt er voor dat het voor gebruikers op elk gewenst ogenblik mogelijk is om hun diensten op te zeggen. Dit gebeurt bovendien steeds zonder dat er een opzegvergoeding is verschuldigd. Wil jij dus ook graag niet gebonden zijn aan je energieleverancier, maar wil je tegelijkertijd wel kunnen rekenen op de scherpste tarieven op de markt? In dat geval zou easyEnergy voor jou dus zomaar eens een interessante energieleverancier kunnen zijn!

Inloggen

Omdat de dienstverlening van easyEnergy zich uiteraard volledig volstrekt op het internet spreekt het voor zich dat je als klant over een online beheeromgeving beschikt. Deze overzichtelijke en gebruiksvriendelijke online omgeving geeft je telkens een actueel inzicht in je verbruik per uur, maar daarnaast worden ook alle facturen en andere administratieve zaken op een glasheldere wijze weergegeven. Zou je graag de persoonlijke gegevens willen wijzigen die je hebt verstrekt aan easyEnergy? Ook dat is mogelijk in jouw online klantenomgeving.

Adresgegevens

De energieleverancier easyEnergy is gevestigd in Den Haag en kan op verschillende manieren worden gecontacteerd. Het is niet alleen mogelijk om een bezoekje te brengen aan het onderstaande adres, daarnaast is ze ook telefonisch te bereiken. Wij hebben alvast even de specifieke adresgegevens van easyEnergy voor jou op een rijtje gezet.

Bezoekadres:

e-Energy Europe B.V.

Anna van Buerenplein 41

2995 DA, Den Haag

Telefoon: 0858-883658

E-mail: klantenservice@easyenergy.com

easyEnergy biedt haar klanten niet uitsluitend de mogelijkheid om contact op te nemen door middel van de hierboven vermelde gegevens. De klantenservice contacteren is dan ook eveneens mogelijk door middel van de online chat of door gebruik te maken van WhatsApp.

Facturering

Ondanks het feit dat easyEnergy geen klassieke energieleverancier is moet het gezegd dat ze op vlak van facturering grote gelijkenissen vertoont met de andere energiebedrijven die op de Nederlandse markt actief zijn. Dit betekent dat er gewoon wordt gewerkt met voorschotfacturen en er op het einde van het jaar een afrekening plaatsvindt. Bij deze afrekening wordt er zoals reeds aangegeven steeds rekening gehouden met de actuele inkoopprijs van gas en stroom over de volledige looptijd van het jaar. Dit zorgt er voor dat je als klant bij easyEnergy in de basis altijd bent verzekerd van de scherpste prijzen voor gas en stroom op de markt.

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …