Electrabel

De van oorsprong Belgische energieleverancier Electrabel is er eentje die reeds bijzonder lang meedraait op de (internationale) energiemarkt. Dit betekent dat je bij deze energieleverancier eigenlijk altijd op twee oren kan slapen. Ze beschikt over een aanzienlijke ervaring en heeft door de jaren heen haar dienstverlening weten te optimaliseren. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat klanten van deze energieleverancier niet alleen kunnen rekenen op zeer interessante tarieven, maar bovendien ook op een erg kwalitatieve service.

Historie

De energieleverancier Electrabel werd opgericht in het jaar 1990 en ontstond door de fusie van Ebes met Intercom en Unerg. Electrabel heeft als thuismarkt België waar het verschillende producten aanbiedt. Het gaat hierbij bovendien niet uitsluitend om energieproducten voor particuliere, maar ook voor zakelijke klanten. Op de Nederlandse markt heeft Electrabel een wat minder lange geschiedenis. Dit heeft te maken met het feit dat ze er pas voor het eerst haar diensten aanbod op 1 januari 2012. Toen opereerde ze op de Nederlandse markt nog onder het goedkeurend oog van het moederbedrijf GDF Suez.

Tarieven

Wanneer je een beroep wil doen op de diensten en mogelijkheden die worden aangeboden door Electrabel kan je een keuze maken uit diverse opties. Het valt daarbij in het bijzonder op dat Electrabel net als zoveel andere energieleveranciers inmiddels vol de kaart van de groene energie heeft betrokken. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een pakket met gewoon groene energie, maar kan je ook zelf het type groene energie kiezen waar gebruik van wordt gemaakt. Als laatste is het als één van de weinige energieleveranciers eveneens een optie om specifiek aan te geven dat je gebruik wil maken van energie die door mensen uit de buurt wordt opgewekt. Het spreekt voor zich dat de groene energie in dit geval volledig afkomstig is van een installatie met zonnepanelen. Wil je graag concreet berekenen hoeveel jouw energie je bij Electrabel zou kosten? In dat geval is het altijd een interessante mogelijkheid om even gebruik te maken van de handige tool die op de website van deze energieleverancier is terug te vinden.

Ervaringen

Zoals eerder reeds aangegeven beschikt Electrabel reeds over een zeer aanzienlijke ervaring binnen de nationale en internationale energiemarkt. Deze ervaring heeft er voor gezorgd dat ze enkele pijnpunten heeft weten aan te pakken en haar dienstverlening heeft kunnen optimaliseren. Het gevolg is dat Electrabel hoofdzakelijk kan rekenen op positieve ervaringen. Het valt op dat deze ook spectaculair zijn gegroeid sinds de invoering van de diverse pakketten met uitsluitende groene energie. Het is duidelijk dat de consument een hart heeft voor onze planeet en het kan waarderen dat ook Electrabel deze een duwtje in de rug wil geven.

Meterstanden doorgeven

Op het ogenblik dat er je wordt gevraagd om de meterstanden door te geven aan Electrabel beschik je op dit vlak over verschillende mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om gewoon contact op te nemen met de klantendienst voor het doorgeven van je meterstanden, maar het is eveneens mogelijk om deze in te voeren in je online klantenomgeving. Beschik je als klant van Electrabel reeds over een slimme meter? In dat geval is het manueel doorgeven van de meterstanden uiteraard niet langer noodzakelijk.

Opzeggen

De voorwaarden voor het opzeggen van een energiecontract bij Electrabel zijn altijd afhankelijk van de gekozen formule. Heb je er voor gekozen om een overeenkomst met vaste looptijd af te sluiten? In dat geval is het alleen maar mogelijk om kosteloos over te stappen aan het einde van de contractperiode. Heb je de voorkeur gegeven aan een contract van onbepaalde duur waarbij er gebruik wordt gemaakt van variabele energieprijzen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat deze in principe op eender welk ogenblik kan worden opgezegd zonder dat er daarvoor een specifieke opzegvergoeding dient te worden betaald.

Inloggen

Als eigentijdse energieleverancier heeft Electrabel er voor gekozen om haar klanten de mogelijkheid aan te bieden om in te loggen op een beschermde klantomgeving. Binnen deze omgeving is het mogelijk om verschillende handelingen uit te voeren. Zo krijg je onder meer een duidelijk inzicht in je facturen en is het mogelijk om je gegevens aan te passen. Het online klantenpaneel van Electrabel draagt op deze manier altijd bij aan de klantvriendelijkheid waar dit bedrijf om bekend staat.

Adresgegevens

Contact opnemen met Electrabel in Nederland is mogelijk op verschillende manieren. Er wordt aan klanten van deze energieleverancier de mogelijkheid aangeboden om het webformulier in te vullen, maar daarnaast is het eveneens een optie om een e-mail te versturen en / of kan er een brief naar de postbus worden verzonden. Wij hebben in ieder geval even de verschillende adresgegevens van Electrabel in Nederland voor jou op een rijtje gezet:

 

Postadres:

Electrabel Nederland Retail B.V.

Postbus 595

7900 AN Hoogeveen

 

E-mail: jouwelectrabel@electrabel.nl

Facturering

Electrabel hanteert de klassieke wijze van facturering van energieleveranciers. Dit betekent dat je in principe gezien over één volledig jaar twee verschillende soorten facturen zal ontvangen. In eerste instantie zijn er uiteraard de voorschotfacturen die afhankelijk van je voorkeur maandelijks of driemaandelijks verstuurd kunnen worden. Aan het einde van het jaar wordt dan op basis van de doorgegeven meterstanden de eindafrekening opgemaakt. Zijn er te weinig voorschotten betaald? In dat geval zal je nog een bepaald bedrag extra moeten betalen. Heb je echter te hoge voorschotfacturen betaald? In dat geval krijg je niet alleen geld terug, daarnaast worden je voorschotten voor het komende jaar ook nog eens ingeperkt.

 

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …