EnergieFlex

EnergieFlex wordt vaak bestempeld als één van de meest vooruitstrevende energieleveranciers van Nederland. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat ze een slimme meter ondersteunt waardoor er geen meterstanden meer doorgegeven dienen te worden, daarnaast biedt ze haar klanten een passend aantal energiecontracten aan en is er een uitstekende klantenservice voor handen. Dit in combinatie met scherp geprijsde, groene energieproducten zorgt er voor dat EnergieFlex tegenwoordig kan rekenen op een zeer aanzienlijke populariteit.

Historie

EnergieFlex werd opgericht met als doel om het voor consumenten betaalbaarder te maken om te kunnen genieten van zowel (groen) gas als elektriciteit. Dit heeft er voor gezorgd dat ze vanaf haar oprichting niet alleen beschikte over zeer toegankelijke tarieven, daarnaast is het mogelijk om een energiecontract af te sluiten op maat van de wensen van elke klant. Tel daarbij ook nog eens de ongekende ruime mogelijkheden bij op, op vlak van betaalopties en het mag duidelijk zijn dat EnergieFlex absoluut een energieleverancier is die niet alleen in het verleden, maar ook tegenwoordig en zeker ook naar de toekomst toe heel wat klanten die op zoek zijn naar energie kan helpen.

Tarieven

Op de website van EnergieFlex is het mogelijk om te berekenen welke kostprijs jij op vlak van stroom en gas zal moeten betalen. Deze berekening gebeurt op basis van verschillende factoren. Zo dien je uiteraard eerst kenbaar te maken waar je woonachtig bent waarna er eveneens dient te worden aangegeven hoeveel het verbruik is, indien bekend. Op basis van deze gegevens zal het systeem reeds een bepaalde berekening voor je uitvoeren. Uiteindelijk zal je echter zelf moeten beslissen welke van de verschillende opties die worden aangeboden door EnergieFlex het beste aansluit op jouw verwachtingen. EnergieFlex maakt zich sterk om energiecontracten aan te bieden aan haar klanten die perfect aansluiten op hun eisen.

Wat de tarieven betreft biedt EnergieFlex haar klanten diverse mogelijkheden aan. Zo kan je er voor kiezen om een vast energiecontract op één of meerdere jaren af te sluiten. Gedurende de looptijd van deze overeenkomst ben je altijd zeker van een vastgestelde prijs die bijgevolg niet kan zakken, maar ook niet kan stijgen. Je moet er in dit geval alleen rekening mee houden dat een eventuele opzegging van het energiecontract als gevolg kan hebben dat je wordt geconfronteerd met een bepaalde opzegvergoeding. Deze opzegvergoeding is wettelijk bepaald, maar kan door de energieleverancier in bepaalde bijzondere situaties worden kwijtgescholden. Heb je gekozen voor een flexibel energiecontract? In dat geval is er doorgaans geen opzegvergoeding verschuldigd, maar kan je wel geconfronteerd worden met hogere tarieven.

Ervaringen

EnergieFlex staat bekend als een toegankelijke, moderne en bovendien ook zeer betrouwbare energieleverancier. Ze biedt verschillende types van energiecontracten aan waardoor elk type klant met veel plezier gebruik zal maken van de beschikbare mogelijkheden. Bovendien is van EnergieFlex ook bekend dat ze er alles aan doet om haar diensten aan te bieden tegen een zo toegankelijk mogelijk prijskaartje. Al deze verschillende voordelen zorgen er voor dat elke dag opnieuw bijzonder veel afnemers van energie met plezier gebruikmaken van de diensten die EnergieFlex te bieden heeft.

Meterstanden doorgeven

Het doorgeven van de meterstanden kan bij EnergieFlex op bijzonder eenvoudige wijze gebeuren. Vroeger was het zo dat je hiervoor van deze energieleverancier een brief ontving waarop je moest reageren, maar tegenwoordig is het gewoon mogelijk om de meterstanden via de website van het energiebedrijf door te geven. Dit gebeurt zeer eenvoudig door het invullen van een eenvoudige module waardoor je in minder dan één minuut tijd klaar kan zijn. Kort nadat de meterstanden zijn doorgegeven zal je van het energiebedrijf de eindfactuur in de bus krijgen.

Opzeggen

Zoals de naam van deze energieleverancier reeds laat vermoeden stelt ze zich veelal bijzonder flexibel op voor wat het opzeggen van een energiecontract betreft. Je moet er alleen rekening mee houden dat dit niet geldt voor de contracten die over een vastgestelde looptijd en dus ook kostprijs beschikken. Wanneer je één van deze overeenkomsten vroegtijdig wenst stop te zetten zal er door EnergieFlex dan ook altijd een opzegvergoeding worden aangerekend die conform de wettelijke normen is. In bepaalde omstandigheden, zoals bijvoorbeeld bij een overlijden wordt er doorgaans voor gekozen om deze opzegvergoeding niet in rekening te brengen. Heb je er de voorkeur aan gegeven om te kiezen voor een flexibel energiecontract? In dat geval kan je ze in principe altijd wanneer je dat maar wenst opzeggen.

Inloggen

EnergieFlex biedt haar klanten de mogelijkheid om op haar website een ‘Mijn EnergieFlex’ account aan te maken. Dit account brengt verschillende praktische voordelen met zich mee. Zo is het voor jou als gebruiker onder meer mogelijk om zeer eenvoudig jouw meterstanden door te geven. Dat is echter niet alles, want bovendien kan je ook je overeenkomst bekijken, betalingen controleren en je persoonlijke gegevens aanpassen. Dit alles zorgt er voor dat je nooit op geen enkel moment jouw energieverbruik en kosten uit het oog verliest.

Adresgegevens

In contact treden met EnergieFlex is mogelijk op tal van verschillende manieren. Om er voor te zorgen dat je geen enkele van deze opties over het hoofd ziet hebben we de verschillende contact- en adresgegevens van deze energieleverancier hieronder alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Bezoekadres:

EnergieFlex

Nevelgaarde 44

3436 ZZ Nieuwegein

Telefoon: 088-304.10.00

Facturering

De facturering die tegenwoordig door EnergieFlex wordt toegepast verschilt enigszins met deze uit de beginjaren. Toen was het namelijk mogelijk om te kiezen voor een Flex Prepaid oplossing, maar deze is inmiddels vervangen. Het gevolg is dat EnergieFlex haar klanten nu een scherpe, periodieke voorschotfactuur stuurt die vergelijkbaar is met deze van het merendeel van de andere energieleveranciers op de Nederlandse markt. Het aanrekenen van het voorschotbedrag gebeurt op periodieke basis (per maand of per kwartaal) waarna aan het einde van het jaar de afrekening zal volgen. Is er sprake van een tegoed? Dan zal deze uiteraard aan jou worden uitbetaald. Heb je te weinig voorschotten betaald? In dat geval zal er nog een extra betaling moeten plaatsvinden.

 

 

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …