Essent

De energieleverancier Essent staat er om bekend een duurzaam energiebedrijf te zijn welke haar diensten niet uitsluitend aan particulieren, maar ook aan bedrijven aanbiedt. Buiten het aanbieden van gas en elektriciteit verstrekt dit bedrijf aan haar klanten ook graag een groot aantal interessante bespaartips. Deze kunnen van pas komen bij de aankoop van bijvoorbeeld een nieuwe CV-ketel of wanneer je een investering in zonnepanelen overweegt. Dit alles maakt Essent tot een energieleverancier die het ontdekken ongetwijfeld meer dan waard is.

Historie

Essent is een energieleverancier van Nederlandse oorsprong welke het levenslicht zag in het jaar 1999. Met ingang van 29 oktober 2016 werd ze echter onderdeel van innogy. Binnen deze overkoepelende organisatie is Essent de verantwoordelijke energieleverancier voor niet alleen haar thuismarkt Nederland, maar ook voor de Belgische markt. Door de jaren heen is Essent uitgegroeid tot een energiebedrijf welke het duurzame aspect van energie hoog in het vaandel draagt. Dit heeft er voor gezorgd dat ze is uitgegroeid tot één van de bekendste energiebedrijven die op de Nederlandse & Belgische markt actief zijn.

Tarieven

Eén van de eerste zaken waar je graag van op de hoogte gebracht zal willen worden zijn uiteraard de tarieven die door Essent worden aangerekend. Het termijnbedrag welke je dient te betalen wordt steeds berekend aan de hand van een vrij eenvoudige module die is terug te vinden op de website van deze energieleverancier. Als nieuwe klant kan je bovendien altijd rekenen op een aantrekkelijk welkomstaanbod. Het kan hierbij niet alleen gaan om een bepaalde korting, maar ook om bijvoorbeeld een leuk geschenk. Essent biedt haar klanten bovendien de mogelijkheid aan om een keuze te maken tussen drie verschillende contracten met een vastgestelde kostprijs en één flexibele variant.

De drie verschillende energiecontracten die kunnen worden afgesloten met een vaste kostprijs zijn deze die over een termijn beschikken van 1, 3 en 5 jaar. Dat is opvallend, want het merendeel van de andere energieleveranciers op de Nederlandse markt hanteren een maximale looptijd van een contract van 3 jaar. Daar doet Essent dus nog een schepje bovenop. Kiezen voor een dergelijke lange looptijd zorgt er voor dat je ook in de toekomst blijft verzekerd van de scherpst mogelijke energieprijzen. Daar staat wel tegenover dat een vroegtijdige opzegging altijd gepaard zal gaan met het betalen van een opzegvergoeding.

Ben je eerder op zoek naar een flexibel energiecontract, bijvoorbeeld omdat je, je bij voorkeur niet wenst te binden aan één enkele energieleverancier? In dat geval biedt Essent je deze mogelijkheid ook. In dit geval is er sprake van een doorlopend energiecontract zonder vastgestelde kostprijs waardoor de kosten op regelmatige basis zullen wijzigen.

Ervaringen

Essent is een bijzonder betrouwbare energieleverancier die reeds heel wat jaren actief is op de energiemarkt. Het lange bestaan van Essent zorgt er voor dat ze door de jaren heen heel wat ervaring heeft opgedaan. Deze ervaring heeft ze gebruikt om niet alleen haar dienstverlening, maar ook haar energiepakketten op zich structureel te verbeteren. Bovendien staat Essent er om bekend een energieleverancier te zijn die bijzonder concurrentiële prijzen in rekening brengt. Al deze verschillende factoren samen zorgen er voor dat je bij dit energiebedrijf eigenlijk ongetwijfeld aan het juiste adres bent.

Meterstanden doorgeven

Het doorgeven van de meterstanden kan bij Essent op verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie is er natuurlijk de situatie waarin je beschikt over een slimme meter. In dat geval is er eigenlijk geen sprake van het doorgeven van meterstanden en worden ze automatisch afgelezen door de energieleverancier. Beschik je nog over een gewone enkele of dubbele meter? In dat geval zal je de meterstanden uiteraard wel nog gewoon zelf moeten doorgeven. Dit kan eenvoudig online gebeuren op de website van Essent.

Opzeggen

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven biedt Essent haar klanten de mogelijkheid aan om een keuze te maken uit tal van verschillende energiecontracten. In principe moet er op vlak van opzegging rekening worden gehouden met twee verschillende zaken, namelijk:

  • Welk type energiecontract werd er bij Essent afgesloten?
  • Wat is de resterende looptijd van het energiecontract precies?

Heb je gekozen voor een energiecontract met een vaste kostprijs en ligt de einddatum van het contract nog relatief ver in de toekomst? In dat geval zal er altijd een opzegvergoeding worden aangerekend, tenzij er bijvoorbeeld sprake zou zijn van een overlijden. Heb je gekozen voor een flexibel contract bij Essent? In dat geval kan je in principe eender wanneer je dat maar wenst overstappen naar een andere partij.

Inloggen

Op de website van Essent is er een speciaal, beveiligd klantenonderdeel terug te vinden. Dit onderdeel luistert naar de naam ‘Mijn Essent’ en maakt het voor gebruikers van het energiebedrijf mogelijk om verschillende acties te ondernemen. Niet alleen kan in deze beveiligde omgeving de facturatiegeschiedenis worden gecontroleerd, daarnaast kunnen ook de persoonlijke gegevens van de klant worden gewijzigd en is het steeds mogelijk om een inzicht te hebben in het actuele verbruik. Op deze manier draagt het ‘Mijn Essent’ klantenpaneel absoluut bij aan de klantvriendelijkheid van dit energiebedrijf.

Adresgegevens

Essent maakt het voor haar klanten mogelijk om op tal van verschillende manieren contact op te nemen. In eerste instantie is er uiteraard de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen met dit energiebedrijf, maar daarnaast kan er ook een bezoek worden gebracht aan het hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch of het kantoor dat is gevestigd in Zwolle. Wij hebben in ieder geval alle verschillende contact- en adresgegevens van Essent op deze pagina even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Adres hoofdkantoor

Willemsplein 4

5211AK ‘s-Hertogenbosch

Adres kantoor Zwolle

IJsseltoren, Grote Voort 247

8041BL Zwolle

Telefoon: 0900-9250

Facturering

De facturering gebeurt door Essent precies zoals je van een energiebedrijf zou verwachten. Dit betekent dat er een periodieke voorschotfactuur wordt uitgeschreven waarna er aan het einde van het jaar een afrekening zal volgen. Afhankelijk van de hoogte van de betaalde voorschotten evenals het daadwerkelijke energieverbruik zal je kunnen rekenen op een bepaalde terugbetaling of kan je met een extra kostprijs worden geconfronteerd. De eindafrekening valt uiteraard steeds in de bus enige tijd nadat de meterstanden zijn doorgegeven. Wanneer je over een slimme meter van Essent beschikt is het doorgeven van de meterstanden zoals eerder reeds aangegeven uiteraard niet meer vereist.

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …