Stichting energie vergelijken

Eigenlijk altijd, maar in het bijzonder voor een stichting is het van belang om zoveel mogelijk overbodige of nutteloze kosten te voorkomen. Een stichting moet het namelijk steeds vaker met beperkte financiële middelen doen en dan is het altijd interessant wanneer er plots zonder probleem een (extra) besparing kan worden gerealiseerd. Voor veel stichtingen in Nederland weegt de kostprijs van hun energieverbruik bijvoorbeeld stevig door op hun financiële middelen. Daar kan verandering in worden gebracht, want door de verschillende pakketten met energie op de markt te vergelijken is het zomaar mogelijk om tot 20 procent of meer te besparen. Klinkt dit ook voor jouw stichting best wel interessant? Lees dan snel verder en kom te weten hoe ook jij voor jouw stichting deze besparing kan realiseren!

Hoe stichting energie vergelijken?

Veel stichtingen hebben het bijzonder druk met hun dagelijkse activiteiten en verplichtingen. Ze hebben het zo druk dat ze niet de moed vinden om er ook nog eens voor te kiezen om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende energieleveranciers op de markt. In de praktijk neemt dit echter absoluut niet zoveel tijd in beslag als je op het eerste zicht zou denken. Bovendien zorgt de aanzienlijke besparing op de energieprijs er altijd voor dat je jouw geïnvesteerde tijd snel zal hebben terugverdiend. Het uitvoeren van een vergelijking op vlak van energie voor stichtingen kan in ieder geval op deze twee verschillende manieren:

 

  1. Door het aanvragen van offertes bij verschillende energieleveranciers;
  2. Door het uitvoeren van een geautomatiseerde vergelijking online;

 

Aan welke van beide mogelijkheden jij uiteindelijk de voorkeur zal geven is uiteraard sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Je moet er wel rekening mee houden dat de tweede optie vaak heel wat efficiënter verloopt. Hou er bovendien ook rekening mee dat je eventuele lopende aanbiedingen of welkomstpromoties meeneemt in je overweging wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe energieleverancier voor jouw stichting.

Welke besparing kan er op deze manier worden gerealiseerd?

Het is natuurlijk bijzonder moeilijk om concreet aan te kunnen geven welke besparing je stichting kan verwachten wanneer je de actuele energieprijzen bij verschillende energieleveranciers onder de loep gaat nemen. Verschillende onderzoeken hebben echter aangetoond dat een gemiddelde besparing van 20 procent op deze manier perfect realiseerbaar moet zijn voor je stichting. Dit kan uiteraard afhankelijk van de omstandigheden nog hoger uitvallen. Bedenk maar eens wat je stichting allemaal met dit uitgespaarde geld kan doen! Zelfs wanneer de besparing voor je stichting uiteindelijk wat lager uit zal vallen zal je nog altijd kunnen rekenen op een mooi (extra) financieel voordeel.

Een jaarlijkse vergelijking uitvoeren? Zeker interessant!

Tijdens stichting energie vergelijken zal het voor jou meteen duidelijk worden welke energieleverancier op dat ogenblik voor jou het meest interessante energiepakket in de aanbieding heeft. Hiermee hebben we echter meteen een bijzonder belangrijk aandachtspunt aangegeven. Het is namelijk tegenwoordig vaak niet interessant om er bij het overstappen voor te kiezen om gebruik te maken van een energiecontract met vaste, langdurige looptijd. Kies bij voorkeur voor een jaarcontract met vaste energieprijs. Ben je er zeker van dat je nieuwe energieleverancier je een aanbod heeft gedaan dat de komende jaren niet overtroffen zal kunnen worden? In dat geval is het uiteraard nog altijd mogelijk om de overeenkomst alsnog voor een langere termijn af te sluiten.

 

Kies je er voor om gewoon een jaarcontract te nemen voor je stichting? In dat geval zal deze bij niet verlenging automatisch worden omgezet in een contract van onbepaalde duur met een variabele energieprijs. Deze kosten liggen vaak heel wat hoger dan het gemiddelde op de markt waardoor het van belang is om elk jaar een nieuwe vergelijking uit te voeren en wederom over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier. Op deze manier kan je blijvend, jaar na jaar zeker zijn van de scherpst mogelijke energiekosten voor jouw stichting.

De voordelen van stichting energie vergelijken op een rijtje

Het valt zeker en vast te begrijpen dat veel mensen die een stichting runnen niet zoveel tijd hebben om te besteden aan bijvoorbeeld het uitvoeren van allerhande vergelijkingen. Toch moet het gezegd dat stichting energie vergelijken altijd een aantrekkelijk (financieel) voordeel met zich meebrengt. Wij hebben alle voordelen die hieraan verbonden zijn alvast nog even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet:

 

  • Je stichting kan zonder grote inspanningen meteen een aanzienlijke besparing realiseren op de vaste kosten;
  • Er kan tijdens het uitvoeren van een vergelijking ook rekening worden gehouden met bijvoorbeeld het groene karakter van de energieleveranciers;
  • Je kan optimaal gebruikmaken van het actuele aanbod met promoties of welkomstaanbiedingen;

 

Zoals reeds aangegeven kan stichting energie vergelijken een gemiddelde besparing opleveren van zo’n slordige 20 procent of zelfs meer. Je moet echter wel altijd rekening houden met de voorwaarden van het lopende energiecontract waarover je beschikt. Heeft deze namelijk een looptijd van meerdere jaren en is er nog een aanzienlijke periode te gaan? Dan is de opzegvergoeding welke je moet betalen veelal zo groot dat ze een directe overstap van je stichting naar een andere energieleverancier eigenlijk niet interessant maakt. Is je contract ten einde? Dan is direct overstappen uiteraard wel financieel de moeite waard.

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …