Top 10 beste energieleveranciers

Het enorme aanbod aan energieleveranciers op de markt zorgt er voor dat het voor consumenten niet altijd even eenvoudig is om er de beste partijen tussenuit te halen. Omwille van deze reden hebben wij er voor gekozen om de top beste energieleveranciers van het ogenblik uit te zoeken en op een rijtje te zetten. Deze lijst kwam tot stand door verschillende aspecten van de energieleverancier te beoordelen. Het ging hierbij niet alleen maar om de prijs, maar ook om klantenservice, de online dienstverlenging en bereikbaarheid evenals om de overstapservice die wordt aangeboden, de reclame die wordt gemaakt en de maatschappelijke verantwoordelijkheid die ze draagt. Ben jij dus met andere woorden op zoek naar de beste energieleverancier van het moment? Dan kan deze lijst je daar zonder enige twijfel bij helpen.

Plaats 10: De Nederlandse Energie Maatschappij

Op de tiende plaats vinden we de Nederlandse Energie Maatschappij terug met een score van 4,8/10. Tot recent was dit bedrijf nog slechts een jonkie binnen de Nederlandse energiesector. Inmiddels is ze echter uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke leverancier van Nederland. Voordelen van deze energieleverancier zijn de scherpe tarieven die ze hanteren evenals het feit dat hun groene stroom voor 100 procent afkomstig is uit waterkracht. Ook de volledige overstapservice is een belangrijk voordeel van deze energieleverancier. Waarom dan toch een onvoldoende? Omdat de klantenservice geen goede punten scoort, er slechts sporadisch verantwoordelijkheid wordt genomen door het bedrijf en er sprake is van onduidelijke betalingsvoorwaarden.

Plaats 9 & 8: E.ON & Nuon

Een gedeelde negende & achtste plaats door de leveranciers E.ON & Nuon. Beide energieleveranciers kregen een score van 6,3/10. E.ON is een relatief nieuwe en kleine energieleverancier die zowel gas als stroom aanbiedt. Ze staat niet alleen bekend als een efficiënte en schone energieleverancier, daarnaast biedt ze betrouwbare diensten aan tegen een zeer concurrentiële prijs. Voor Nuon geldt dat ze jaarlijks meer dan 1,9 miljoen klanten voorziet van elektriciteit. Van Nuon is eveneens bekend dat ze een zeer scherpe prijssetting hanteert en bovendien beschikt ze over één van de betere klantendiensten op de Nederlandse markt. Dat maakt dat ook Nuon met recht en rede een plaats heeft in deze top 10.

Plaats 7: Eneco

De energieleverancier Eneco kreeg een goed rapport met een score van 6,5/10. Eneco staat er als energieleverancier om bekend te zoeken naar betaalbare oplossingen voor elk type energieklant. Eneco kan met recht en rede één van de gangmakers worden genoemd op vlak van duurzame energie en dat niet alleen in Nederland, maar eigenlijk verspreid over de wereld. Ze beschikken over een uitermate betrouwbaar netwerk en bieden innovatieve producten aan die elke consument wel kan aanspreken. In het bijzonder voor mensen die graag gebruik willen kunnen maken van groene energie is Eneco dus absoluut een aanrader.

Plaats 6 & 5: Energiedirect.nl & Essent

Ook de zesde en vijfde plaats worden gedeeld. Deze plaatsen worden gedeeld tussen Energiedirect.nl & Essent. Beide energieleveranciers behaalden een score van 6,5/10. Energiedirect.nl weet zich als energieleverancier niet alleen te onderscheiden op vlak van voordelige tarieven. Daarnaast beschikt ze namelijk ook nog eens over een uitstekende online service. Buiten de drie grote spelers op de Nederlandse markt staat Energiedirect.nl op een welverdiende vierde plaats. Inmiddels heeft dit bedrijf dan ook reeds meer dan 600.000 klanten mogen verwelkomen voor niet alleen gas, maar ook elektriciteit.

De tweede energieleverancier die we hier terugvinden is Essent. Volgens eigen bronnen zou de grootste leverancier zijn van duurzame energie op de Nederlandse markt. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven kunnen bij deze energieleverancier dan ook rekenen op zeer interessante prijzen. Bovendien ontvang je bespaartips waardoor je nog minder geld moet betalen voor je energieverbruik. Ook de flexibele en zeer snelle overstapservice van Essent is één van de sterke troeven waar deze energieleverancier over beschikt.

Plaats 4: Oxxio

De vierde plaats wordt ingenomen door Oxxio, een energieleverancier die reeds sinds het jaar 2000 een gewaardeerde energieleverancier is. Ze staat er om bekend 100 procent windstroom aan te bieden evenals gas voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Oxxio staat te boek als een absolute prijsvechter die over een uitstekende welkomstaanbieding beschikt en glasheldere voorwaarden hanteert voor haar klanten. Dit levert ze een totale score van 7,2/10 op. Of zou vooral de handige smartphone app van Oxxio daar voor iets tussen zitten?

Plaats 3: Budgetenergie

De derde plaats in deze top 10 is voorbehouden voor Budgetenergie die een score van 7,5/10 heeft gekregen. Op moment van schrijven zijn meer dan 250.000 Nederlanders klant bij Budgetenergie. Deze prijzen niet alleen de efficiënte dienstverlening van het bedrijf, maar ook de prima service. Budgetenergie biedt haar gebruikers in ieder geval niet alleen gas, maar ook groene stroom tegen een bijzonder interessant prijskaartje.

Plaats 2: Engie

Net geen eerste plaats voor Engie die blijft steken op een score van 7,6/10. Vandaag de dag staat Engie in het bijzonder bekend als één van de grootste groene energieconcerns die er op deze planeet bestaan. Eén van de meest bijzondere kenmerken van Engie is dat je als klant helemaal zelf kan bepalen van welke bron jouw groene energie afkomstig is. Engie beschikt zelfs over een speciale club die als doel heeft om mensen samen te brengen met als functie om zonne-energie op te wekken.

Plaats 1: Greenchoice

Met een score van 7,8/10 mag Greenchoice zich de beste energieleverancier van dit moment noemen. Dat is opvallend, want eigenlijk is het bedrijf vrij nieuw op de Nederlandse markt. De energie die wordt geleverd wordt in het bijzonder opgewekt uit natuurlijke energiebronnen. Denk hierbij niet alleen aan zon en wind, maar ook aan verbranding van biomassa evenals water. Door er voor te kiezen om klant te worden bij Greenchoice kan je niet alleen rekenen op 100 procent groene stroom en gas, daarnaast kan je een beroep doen op een uitstekende klantendienst en is de overeenkomst die je afsluit altijd bijzonder transparant.

energie

Verwachting energieprijzen

We kunnen geen van allen de toekomst voorspellen om te weten wat er met de energieprijzen gaat gebeuren. Om deze reden kunnen …